Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy jest mozliwosc, ze na patologii ciazy moje oko zobaczy okulista?

Polecane posty

Gość gość

Zrobilo mi sie cos dziwnego z prawym okiem. Dwie zylki przechodza mi wlasciwie przez cale oko, boli i jest czerwone. Mam za dwa dni skierowanie na patologie ciazy, czy jesli powiem lekarzowi, o tym oku to zobaczy je okuista? Boje sie, czy nie odwarstwi mi sie siaykowka np..przy porodzie

Gość gość
Problem jest powazny, ale nie licz na kompleksowa opieke dwoch specjalistow. Ginekolog opiekuje sie ciaza a nie okiem. Dla niego sukcesem jest udany porod nawet gdy pacjentka ma inny problem. Musisz do okulisty isc osobno, aby obaj zarobili.

Gość gość
W tym problem, ze w niedziele rano mam byc juz w szpitalu i raczej juz nic nie zdaze zrobic z tym okiem...

Gość gość
Nie możesz iść prywatnie do okulisty? Pewnie jeszcze dzisiaj Cię przyjmie i zobaczy co z tym okiem. Ostatnio coś mi wpadło do oka i nie mogłam tego wyciągnąć, jakby kawałek plastiku to był czy coś. Zadzwoniłam do pierwszego okulisty, którego znalazłam w okolicy i przyjął mnie w ten sam dzień. Po co masz czekać?

Gość gość
Ja widziałam że na patologii ciąży leżące pacjentki mogły poprosić o konsultację innego specjalisty, bo bywało że dziewczyny 2-3 mce leżały, z różnymi przypadłościami "dodatkowymi", do jednej dziewczyny widziałam jak wołano stomatologa, do innej- ortopedę... tyle że ja leżałam w klinice i tam był cały kompleks placówek, więc pewnie ściągnięcie specjalisty z innego oddziału nie było takie skomplikowane formalnie. Nie napisałaś też na jak długo tam idziesz (czy nie wiesz?) bo jeśli taka krótka hospitalizacja na 3 doby, to raczej zalecą Ci wizytę u okulisty po wyjściu ze szpitala. I czemu do niedzieli nic nie zrobisz? W całym mieście nie masz żadnego dyżurnego okulisty? Bo raczej nikt Cię nie pogłaska po głowie jak powiesz że już od kilku dni boli ale nie zgłaszałaś się z tym do okulisty bo liczyłaś że w szpitalu będzie to łatwiej załatwić...

Gość gość
Ja tez uwazam ze jak pojdziesz do szpitala to poprosza do ciebie okuliste.. ja zrobilabym tak . Idac do szpitala zaszlabym na oddzial okulistyczny, porozmawiala z lekarzem i powiedziala ze idziesz wlasnie lezec na patologie ciazy i zobaczysz lekarz okulista zajrzy do ciebie. Chyba ze to tylko i wylacznie szpital ginekologiczno-polozniczy.

Gość gość
Z obawy przed tym, ze lekarz w szpitalu zignoruje moje oko chyba przejade sie do praywatnego okulisty..