Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Żywienie 6cio miesięcznego niemowlaka

Polecane posty

Gość gość

szczególnie zwracam się do mam karmiących butelką. ile razy dziennie i co dostaje Wasze 6-cio miesięczne maleństwo? jak poradzić sobie z małym głodomorkiem, który czasem nie wytrzyma 3 godzin bez jedzenia?

Gość gość
3 godziny powinien wytrzymać.. może za mało mleka? a jakie dajesz 2? Dawaj mleko nr 2 Możesz dodać trochę kleiku ryżowego, to zagęści i będzie bardziej sycące. Moje dziecko jadło mleko ok 5-6, mleko ok 9, ok 12 obiadek, po 15 deser.. później chyba mleko i przed spaniem kaszka łyżeczką.. nie pamiętam dokładnie, ale na 100% koło południa był obiad, później drzemka i po niej deser.. Natomiast mleko rano i chyba późnym popołudniem... wieczorem, jak pisałam kaszka.

Gość gość
tzn. tak zaczynamy właśnie po trochu na zmianę wprowadzać mleko 2. tylko że u nas to jest tak, że budzi się w nocy koło 2, 6-7, 9-10 a czasem 11, 14-15, 18-19, 23. przeważnie zjada 150-180 ml. do mleka dodajemy czasem troszkę kleiku ryżowego albo kukurydzianego. z obiadkami czy deserkami to jest tak, że czasem zje pół słoiczka i za godzinę jest głodna.