Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jestem w ciąży a licze kcal i codziennie się waże :(

Polecane posty

Gość gość

jestem w drugiej ciąży, w pierwszej przytyłam... 25 kg :o schudłam w pół roku, liczyłam kcal + duuużo ruchu. Teraz po 2 latach jestem w drugiej ciąży i PANICZNIE BOJE SIĘ przytyć, chciałabym przytyć max 15 kg. Licze podświadomie kcal żeby nie jeść więcej niż 2000kcal/dzień, nie jem na noc i codziennie rano się waże :( wiem że przesadzam, ale tak bardzo nie chce się roztyć :o

Gość gość
A pracujesz? Ruszasz się? ja w pierwszej ciąży też przytyłam jakieś 15 kg a w drugiej pracowałam do 8 miesiąca i praktycznie wcale nie przytyłam, tyle co dziecko i ta cała otoczka.

Gość gość
Jedz dużo warzyw, sałatki na obiad, ale jeść musisz, dziecko musi mieć witaminy, tylko właśnie jeść, nie objadać się.

Ja tez mam swira na tym punkcie i dokladnie tak jak ty w pierwszej ciazy przytylam 25 kg, ale w 3 mIesiace po porodzie wrocilam do Swojej wagi. Obecnie jestem w 18 tc i juz na plusie 4 kg... A ty w ktorym jestes tc?

Gość gość
4kg w 18tc? toć to mało! jestem w 10tc i mam już prawie 1 kg na plusie :o jestem załamana bo wszędzie jest napisane że w I trym nie powinno sie w ogóle przytyć :o mam zero ruchu bo mam dużo pracy i non stop przy kompie siedze :o w pierwszej ciązy pracowałam do 9 miesiąca, 2xna basen, 2xna pilates dla cięzarnych w tygodniu, długie spacery i co? I 25 kg na plusie :o ale jadłam ZDECYDOWANIE ZA DUŻO :o tak mi lekarz powiedział. Teraz sie pilnuje. Mam nadzieje że przytyje max 15 kg ale maże o 13 kg.

Gość gość
ja w 1 ciazy przytyłam tylko 13 kg. jak skonczylam karmic piersia (po 6 mc) wazylam mniej niz przed ciaza - bo 46 kg. teraz jestem w 2 ciazy (po 6 latach) przed ciaza wazylam 54kg, a teraz jestem w 11 tc i waze 52 kg - przez wymioty non stop chudne.. na jedzenie nie moge patrzec. jem owoce na sniadanie, obiad i na kolacje owoc... bo jak zjem cos tresciwego rano lub wieczorem to wiadomo.. wymiotuje... :/

Gość gość
JA TEŻ SZYBKO ZRZUCIŁAM 25 KG ALE ŻAŁUJE ŻE TYLE PRZYTYŁAM :o skóra troche obwisła, musialam naprawde dużo ćwiczyć, chodzić na zabiegi, masaże żeby wróciła do normy. nie chce tego rpzechodzić po raz drugi, po prostu marze o tym zeby przytyć max 15 kg - myśle o dietetyku

Gość gość
no w ciazy nie mozna sie opychac byle czym, bo odrazu sie tyje. Mozna sie nabawic nawet cukrzycy, takze zdrowa dieta to podstawa. Ja wspomagalam sie jeszcze witaminami z prenalenu i codziennie staralam sie pojsc na spacer min 30 minutowy.