Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość598

język francuski...

Polecane posty

Gość gość598

da się go nauczyć samemu w domu??

Gość gość
trochę słówek tak , ale nie na tyle by dogadac się z francuzem. Język jest trudny , pisownia a wymowa to dwa bieguny , lepiej jednak iść na kurs , gdzie nauczyciel będzie mówił w tym języku

Gość gość598
a gramatyka jest bardzo trudna?

Jeżeli chcesz udoskonalić język to ok możesz samemu jednak w przypadku gdy zaczynasz od podstaw poszłabym j do szkoły. Będzie szybciej łatwiej i mniejsze szanse, ze się zniechęcisz po kilku tygodniach.

Gość lesio123
Ja tam uczę się francuskiego z niebieskich fiszek i całkiem nieźle mi idzie. Właściwie to kupuję sobie zestawy na smartfona - aplikacje ze słówkami, czasownikami i konwersacjami. Zamiast tracić czas na gierki, szkolę się ze słówek :)

Gość SomerSpy
co to za aplikacja? dasz link? mają też inne języki?

Gość gość
Pisownia ma swoja logike. Kto zna biegle jezyk ten wie, ze wiekszosc demonizuje i chce czytac "po swojemu" literka po literce a nie gloskowo, bo to zbitki liter tworza dzwiek. Wystarczy to zlapac, dziwi mnie ze w szkolach po ludzku wyjasnic tego nie moga, tylko wola ludzi zniechecac tlumaczac dziwacznie. Jak masz zaparcie to sie nauczysz, dla watpliwosci masz translatory glosowe w necie. Wyuczony francuski pomoze Ci mowic, ale typowo ksiazkowy nie pomoze zrozumiec francuza.

Gość gość
Angielski jest mniej fonetyczny od francuskiego

Gość gość
Ja jakbym zlapala tych szkolnych nauczycieli od jezykow za to jak ucza i jak utrudniaja to bym ich we wlasnym moczu wytaplala.

Gość lesio123
@SomerSpy możesz sobie kupić tutaj: www.fiszki.pl/jezyk-francuski/mfiszki-na-smartfon. Wybierasz zestaw, który Cię interesuje i masz go zawsze w telefonie. Mega wygodna opcja. Ja już obczajam w ten sposób francuski i oczywiście szkolę angielski.

Gość gość
najgorszy jezyk na swiecie francuski i ruski-nie nawidze tych jezykow

Gość mewka

Francuskiego uczyłam się w liceum, później miałam 2 lata przerwy ale postanowiłam do tego wrócić 🙂 Razem z przyjaciółką wylądowałyśmy na kursie językowym w szkole berlitz i baaardzo sobie chwalimy. Zupełnie inna metoda nauki niż w szkole. Będę poprawiała maturę językową i czuję się teraz o wiele lepiej przygotowana