Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

strawberry1

Wcześniak a sen. Pomocy!!!

Polecane posty

Od 2-3 tyg moje dziecko w ciagu dnia w ogole nie chce spac...po karmieniu klade go do lozeczka i nic, oczy jak 5 zl, na poczatku byl przy tym spokojny i zdarzalo sie to raz dziennie. Teraz 3 razy i do tego steka jeczy..no cuda na kiju.. po ok 2h pada i spi jak zabity( data porodu przypada na dziasiaj, a misiek jest juz z nami 2msc i 9 dni) Rehabilitanci, neurolodzy pytaja się czy dobrze sypia, odpowiadalam ze tak, bo wczesniej nie bylo z tym problemu. Czy jest sie czego obawiac?

Gość gość
Ja mam 5 tyg wczesniaka duuuzo spal wiec nie pomoge. Moze nie ma sie czego obawiac ale z dr porozmawiac

Gość gość
Mój syn tez się urodził 2 miesiące przed terminem i pierwsze 1,5 miesiąca przesypial cala dobę (nawet na jedzenie go budzilam). Potem mu się zmienilo i zaczął być aktywny w ciagu dnia. Domagał sie noszenia itp. Jeszcze się sam nie umiał bawić ale kładłam mu bialo czarne obrazki na które patrzył z zaciekawieniem. A twoje dziecko w nocy śpi (poza jedzeniem)? Przy okazji napisz ile wazylo przy urodzeniu twoje dziecko i czemu wczesniej sie urodziło?

urodzil sie w 31tc, porod nn, 44cm 1800. Prawdopodobnie od infekcji, czesc wod byla czysta, a nastepnie zielone. Doszlo do niedotlenienia, ktore zostawilo nam pamiatke w postaci zmian mogu;/ Noce przesypia super, nakarmie go i spi. Tylko w dzien cos mu sie poprzestawialo dzis znowu to samo rano po karmieniu zasnal po 1,5h. i teraz juz walczy od 12:30 .. jak wrocil do domku, to mialam to samo,ze musialam go wybudzac. A jak było u Ciebie? Ile ma juz Twoj dzidzius :)?

Gość gość
Dziewczyny dziecko rośnie przecież, więc siłą rzeczy będzie mieć coraz więcej aktywnych chwil w ciągu dnia, a że płacze- cóż, taki urok dziecka- nudzi mu się leżąc w jednym miejscu, potrzebuje już wrażeń:)To, że urodzoiłby się dopiero teraz nie zmienia faktu, że ma już 2 m-ce. Coraz więcej będzie chwil aktywności, dziecko po prostu reguluje sobie swój rytm dnia i jak się z tym oswoisz, będziesz wiedzieć kiedy położyć go spać (moje dzieci w tym wieku miały ze 3 drzemki w ciagu dnia+ cała noc (drzemki były po 2 h i około 2 h aktywności pomiędzy).

Za szybko chyba go pochwalilam,ze spi mi w nocy.. o 2 karmienie i mamo zapomnij,ze pojde spac.. Moze byc spowodowane tym, ze ma problemy z kupka? zatwardzenie?

Gość gość
To ja - gość od wcześniaka. U nas tez 31 Tc, Sn, 48cm i 1900 g :) syn ma teraz 9 miesięcy i rozwija się prawidłowo. Ciągle go rehabilitujemy ale efekty sa bardzo dobre. Co do spania to Twoje dziecko będzie teraz potrzebować coraz mniej snu. W ciagu dnia będzie mial coraz większe czasy aktywności. Musisz mu zapewnić rozrywkę. Powieś karuzele nad lozeczkiem, kladz syna na macie edukacyjnej, baw się z nim - np. mu spiewaj by widział Twoja twarz. Jak sie nie będzie nudzil to nie będzie marudził. Za to pamiętaj że jak się wyspi za dlugo w czasie dnia to w nocy będzie chcial się bawić.

Gość gość
Moj, urodzony w terminie wcale nie spał w ciągu dnia, horror. Z czasem okazało sie , ze ma zaburzenia si i nadwrazliwosc wzrokową (m.in). Przeszkadzało mu słoneczne swiatło i umiał spac tylko noca - tak jest do teraz. Ogóolnie mamy z nim troche kłopotów.

Gość ratunku1312
Ratunku moj syn ma 10msc jest wczesniakiem wstaje mi o pierwszej rano i nie chce spac bryka cieszy sie co robic

Gość gość
Takie uroki macierzyństwa. Spróbuj go jakoś wyciszyć, spokojną muzyką, glaskaniem, zwiększ mu aktywność podczas dnia. To minie. Jeszcze się wyspisz :)