Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co zrobic gdy dziecko zrobilo sobie smoczka z piersi

Polecane posty

Gość gość

Moje dziecko uspokaja sie tylko przy piersi inaczej nie zasnie i krzyczy w nieboglosy. Za nic nie chce brac smoczka. Karmie ja naprzemiennie piersia i butla bo moje mleko jej nie wystarcza. I gdy dostanie butle wypije wszystko to musi dostac piers inaczej nie usnie

Gość gość
no i dobrze, od smoczka moze dostac wady zgryzu. poza tym to jest bliskosc matki z dzieckie, a dziecko tego potrzebuje. moj tez usypial z cycem w buzi. potem mu przeszlo.

Gość gość
do skutku podawac smoka. najlepiej zaczac od zasypiania. najpierw piers pozniej smok. nauka moze trwac tydzien,dwa ale z reka na sercu poczujesz niewyobrazalna ulge i nude(bo co zrobic jak dziecko spokojnie lezy/spi). a wady zgryzu mnie nie przekonuja,bo smoka nie daje sie na 24 godziny na dobe tylko do uspokojnienia/zasniecia. dziecko jak sie nacumka samo wypluje,a jak nie to przeciez mozna zabrac.

Gość gość
Ile dziecko ma miesiecy?

Gość gość
Ale co gdy bede chciala przestac karmic piersia. Jak ona bedzie ssala to laktacja nieustapi

Gość gość
Dwa miesiace ma

Gość gość
Tak. Daj butle, smoka, niech cicho lezy i spi a najlepiej oddaj do zlobka, co sie gowniaz bedzie do matki przywiazywal.

Gość gość
ile dziecko ma lat. ja karmilam 1,5 roku i maly zasypial przy piersi. potem jak przestalam karmic to byl juz na tyle duzy ze kilka razy wzial smoka, ale wypluwal i zasypial przytulony do mnie. oczywiscie chcial piers ale ja konsekwentnie podawalam smoka. nie chcial go ssac i zasypial bez niczego. nie wciskalam na sile. nie to nie.

Gość gość
autorko rob jak uwazasz. ja proponuje smoczka. nie zwracaj uwagi na komentarze w stylu "dziecko potrzebuje; i dobrze; ma wisiec cala dobe". ja kp i uzywam smoczka. u nas zdzialal cuda,bo wiszenie godzine na cycku co godzine bylo katorga. wad zgryzu nie ma,zabki rosna prawidlowo,ssie piers normalnie itd.... sa teraz specjalne smoczki,jest w czym wybierac

Gość gość
Dwa miesiace to malutko. Myslamlam ze z 6 miesiecy ma i dajesz mm bo chcesz odstawiac. Chcesz jeszcze kp czy odstawiasz bo od tego zalezy co ci doradze.

Gość gość
zagorzala matka polka kp. wez dziewczyno wyluzuj. idz zupe z trawy zrobic i zacznij tkac bawelne na ubrania.

Gość gość
Ploki co chce jeszcze karmic piersia i wspomagac sie mm. Tyle ze nie moge wisiec tyle czasu na piersi bo mam jeszcze starsze dziecko. Dlatego szukam rozwiazania. Smoczek bylby zbawieniem

Gość gość
Jak chcesz jeszcze kp jakis czas plus mm to podawaj mm o takiej samej porze codziennie, np butelka wieczorem o 17 plus jedna w nocy. Reszte kp na zadanie, pojawi ci sie po kilku dniach intensywnego kp tyle mleka, ze dziecko nie bedzie tyle wisiec. Mm podawaj o wybranych, stalych porach zeby twoj organizm wiedzial, ile oprocz tego mleka ma wyprodukowac. Butelke z mm wprowadzilabym po poludniu lub wieczorem bo rano twoj pokarm ma wiecej tluszczow, dziecko szybciej sie naje i starczy na dluzej. Mam dzieci z roznica 2 lata wiec wiem jak jest ciezko czasami. Nie martw sie, jak zdecydujesz sie odstawic wystarczy zabierac jedno karmienie na kilka dni, powoli mleko zniknie. 2 miesieczne niemowle jeszcze tego mleka potrzebuje. Probuj oczywiscie dawac smoczka ale sa dzieci, ktore smoczki odrzucaja.

Gość gość
A co do wiszenia to niestety tak wyglada kp przez pierwsze 6-8 tyg karmienia na zadanie. Czteromiesieczniaki pija juz zwykle 15 min raz na 3 h. Pytanie czy ten miesiac jeszcze chcesz 2 dzieci i to karmienie ogarnac. Naprawde juz najgorsze za toba i dalas rade.

Gość gość
Ok. Sprobuje zrobic jak mowisz. Oby pomoglo. Dzieki :)