Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy tez macie kolezanki ktore tak wychwalaja swoje dzieci

Polecane posty

Gość gość

Przeciez tego sluchac sie nie da. Tez mam dzieci jedno starsze drugie malotkie pol roczku ale nie nadaje wciaz o ich sukcesach i dokonaniach. A co niektore to juz przesadzaja same ochy i achy jakich to geniuszy nie maja. Kolezanka ma dziecko to tylko o kupkach o gawozeniu ze sie usmiecha ze siedzi ze patrzy no ja Cie krece sluchac sie nie da.

Gość gość
Nie. ja sie otaczam inteligentnymi ludzmi.

Gość gość
bo na wsi nudno i nie ma o czym rozmawiać to o kupkach i gnoju

Gość gwergwe
Mam jedną taką koleżankę. Nadmienię że inteligentna z niej kobieta, wykształcona i z takiego też środowiska, tyle odnośnie czyichś uwag. No i dobrze się z nią rozmawia bo gdyby nie było tematu, to wystarczy posłuchać jej opowiadań co córka zjadła, co powiedziała, co narysowała, co przeczytała (chodzi o obecnie 9-letnią dziewczynkę). Jestem tak przyzwyczajona że nawet nie zauważałam że coś jest nie tak, póki sobie nie wyobraziłam że ja relacjonuję ile i czego moje dziecko zjadło danego dnia, jak skomentowało posiłek, czy jakie obrazki tworzy. Czułabym się idiotycznie. Ale... to że ta moja koleżanka ma jakiś problem to jedno, a że być może same za mało chwalimy swoje dzieci przed obcymi, to drugie. Dzięki tej koleżance uświadomiłam sobie że mówienie o moim dziecku dobrze jest mi obce a to też niekorzystne. Jak ja zaczynam mówić o córze to... że to jej nie wychodzi, tamto nie, gdy ją chwalą to stopuję. Może niektóre tak jak ja przeginają w drugą stronę i może powinnyśmy nad tym się zastanowić i nawet wziąć przykład, przynajmniej częściowo.