Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Uszkodziłem wzrok przez zaćmienie Słońca

Polecane posty

Gość gość

Wiem, że to głupie, ale obserwowałem zaćmienie Słońca gołym okiem i teraz w prawym oku pogorszył mi się wzrok, są takie rozmazane plamki, co utrudnia czytanie, myślicie, że to przejdzie? Oczywiście pójdę do specjalisty, ale ciekaw jestem waszych opinii i doświadczeń

Gość gość
Przespij sie z tym

Gość gość
też pomyślałem o tym, poszedłem spać około 15, bo pomyślałem że oczy muszą odpocząć, ale nic się nie zmieniło

Gość gość
Ciesz sie, ze nie oślepłes całkowicie

Jeśli nie przejdzie do poniedziałku to musisz iść do okulisty, nie powinno patrzeć się na to zjawisko gołymi oczami,Patrzenie bezpośrednio w tarcze słoneczną, nawet częściowo zasłoniętą, jest zabójcze dla naszego wzroku.

Gość gość
przeszło już?? powinno przejść,max 3 dni. :) nie należy panikowac,jak ma sie przekonanie,że słońce może zaszkodzić,to lepiej nie patrzeć. Patrz tylko jak sie czujesz tak bezpiecznie

musisz wydłubać oko:( Już wyjaśniam: Otóż końcówki nerwów zaczęły się żarzyć oko jest już stracone ale nerw jak ląd tli się dalej, wędruje jak zakażenie i niebawem dotrze do mózgu. A wtedy zacznies ziać ogniem i nie pomoże ci ranigast. Chwile potem umrzesz i pochowają cie bez głowy

Gość gość
już widzę, znacznie lepiej, mogę czytać, oczywiście nie jest tak dobrze jak było przed zaćmieniem, ale chyba się naprawia

Mam dosc duzy problem z oczami - zapewne od sleczenia wieczorami przed komputerem. Czy sadzicie, ze zazywanie Gold Luteiny pomoze mi chociaz w jakims stopniu? Pozdrawiam!