Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kupiłam stanik z obwodem 65 i wcale nie jest bardzo obcisły

Polecane posty

Gość gość

:( Mam taki kupiony na bazarku z obwodem 70 i jest bardzo ścisły, aż wpija się w ciało na ciaśniejszej haftce i taki efekt jest przeze mnie pożądany. A ten niby 65, mniejszych nie ma, a noszę na najciaśniejszej haftce i jak dla mnie mógłby być o wiele bardziej ścisły. I co teraz?

Gość gość
kupiłaś bez mierzenia?:O

Gość gość
Nic. Różne firmy i różne modele różnie wypadają, to raz. A dwa: liczy się też miska: jak ona jest za mała, to część piersi wysuwa się pod fiszbiny i obwód, i nawet stanik sporo za luźny będzie wydawał się ciasny.

Gość gość
Oczywiście że kupowałam mierząc :O To po prostu był najlepszy na mnie stanik, wiem, że mniejszych obwodów nie ma, a tylko z tej firmy (Gortex) pasowała na mnie miska. Miska jest dobrana idealnie. Nie chodzi o to, że obwód jest za luźny, nie przesuwa mi się ani nic, ale czuję, że mógłby być bardziej ścisły. Niby dobrze dobranego stanika się nie czuje i tak mam, ale śpię w innym staniku i jak wstaję, to mam takie fajne krągłe piersi, jędrniejsze (czytałam że skracają się jakieś wiązadła) i spodziewałam się, że po dziennym noszeniu tego stanika będzie jeszcze lepiej, ale on tak jakby nie działa. Nie trzyma też znowu tak świetnie żebym mogła spokojnie nosić bez ramiączek, no po prostu mógłby być bardziej ścisły, tym bardziej, że, jak pisałam, noszę go na najciaśniejszej haftce

Gość gość
to idź po kolejny z bazarku:O przecież są mniejsze obwody staników ile masz pod biustem?

Gość gość
Gorteks to nie jest najlepsza firma niestety.

Gość gość
Zdaję sobie z tego sprawę skoro stanik kosztował tylko 65 zł, ale mierzyłam różne i miski były albo za małe albo za duże. Słyszałam, że nie ma mniejszych obwodów, a pod biustem mam dokładnie 65. Twoja złośliwa rada, żebym poszła po kolejny z bazarku jest do bani, bo jak chcę kupić miski na moje piersi to jest obwód 80 :O a z tego co mam 70 piersi mi wychodzą, bo ostatnio się powiększyły

Gość gość
Ile masz pod biustem jak zmierzysz: a). Na wYdechu i bardzo ciasno b). normalnie oddychając, bez ściskania I ile w biuście, jak zmierzysz w staniku (takim bez gąbek) i bez?

Gość gość
Normalnie oddychając mam 65, jak ciasno to pewnie z 2 cm mniej. W biuście mam 82, mierzyłam się w staniku, ale bez gąbek. A czemu pytasz?

Gość gość
Ja mam pod biustem 64 mierzone ciasno i nosze staniki 60, są ciasne i dobrze się w nich czuje, może i Ty kup jeszcze mniejszy, bo mając pod biustem 65 i mniej powinnaś nosić 60

Gość gość
No to wiele 65 może być za luźnych, niestety. W tym obwodzie dobre będą na pewno staniki Ewy Michalak, bo ona robi "rzeczywiste" rozmiary, i może Comeximy (ja przynajmniej niewiele je muszę zaniżać, na ciasne 72 cm pod biustem noszę 70 bez problemu, na 1 haftkę). W innych raczej 60 musiałabyś mierzyć, z odpowiednio przeliczoną miską oczywiście (65C ->60D/60E). Któryś z modeli Onlyher też był na mnie dość ścisły, chyba ten czerwony jak dobrze pamiętam...

Gość gość
Aaaa, ja całym czas myślałam, że nie ma mniejszych niż 65! To jasne, powinnam mieć 60. Pewnie po prostu nie ma w tych firmach, które znajdują się w tym sklepie co kupowałam, muszę udać się do innego, ciekawe czy coś będzie z tych firm co piszecie. Myślałam nawet, żeby zacząć szyć staniki na miarę, ale to pewnie kilka stów kosztuje :O

Gość gość
sama mam 65 cm pod biustem i często 60-ki są na mnie za luźne dlatego szczerze zdziwiona jestem, że znalazłaś stanik na bazarku z obwodem 70, który ciasno trzyma

Gość gość
[Tu gość z wczoraj 23.43] No co ty, to właśnie 60 są najmniejsze :) ja kupuję z różnych firm w których na stronie jest kalkulator biustu, dzięki niemu świetnie dopasowują ci stanik z ich własnej firmy, bo w niektórych może być inny. Choć pewnie wystarczyłoby żebyś swoją miseczkę powiększyła o 2 rozmiary (65D = 60E)

Gość gość
owszem M&S często mają bardzo ścisłe obwody i 60-ki wypadają jak rozmiar 55, którego faktycznie nie ma, ale zupełnie niekompatybilne są te ich fiszbiny z moim biustem i mnie na przykład pasują bardzo staniki Freya, Fantasie, ale ich 60-ki często są przyluźne

Gość gość
"sama mam 65 cm pod biustem i często 60-ki są na mnie za luźne dlatego szczerze zdziwiona jestem, że znalazłaś stanik na bazarku z obwodem 70, który ciasno trzyma " To pewnie kwestia materiału, ten stanik 65 jest taki miękki, a 70 to zupełnie inny materiał, jakiś syntetyk chyba i trzyma świetnie, mogłabym śmiało bez ramiączek nosić, a najlepsze jest to, że w ogóle się nie rozciągnął, mam go 2 lata, fakt, że oszczędzam i nie noszę często, ale za to prałam zawsze w pralce Ja nie mogę kupować na stronie, pierwszy muszę przymierzyć, bo mam problemowe piersi, dość miękkie i jak tylko miska za mała to tworzą się wałki, a poza tym lewą mam dużo większą niż prawą :O

Gość gość
Jak masz za szeroki obwód, to bierzesz mniejszy, a miskę wtedy bierzesz większą.

Gość gość
No niby można, ale teraz przymierzyłam chyba 10 staników i nic nie pasowało i miałam nawet tak, że stanik danej firmy miał za małe miski, a kolejny rozmiar z tego samego fasonu miał za duży :O muszę wybierać więc nie tylko rozmiar, ale i firmę. Wybiorę się do sklepu z brafittingiem, który mam u siebie, tam chyba są lepsze firmy, bo staniki od 130 zł, a jak tam nie będzie to będę musiała myśleć dalej. Dzięki wielkie za rady

Gość gość
to musisz obczaić najlepszą firmę dla siebie oraz krój stanika (balkonetki czy plunge itd.) ja już wiem, że ta Freya jest dla mnie najlepsza i nie mam problemu z kupnem bez mierzenia przez neta, bo znam dokładnie wszystko co jest niezbędne by stanik pasował, czyli: obwód w stanie spoczynku mierzony na najbardziej ciasnej haftce, obwód max rozciągnięty, głębokość miseczki mierzona przez środek miski od wierzchołka jednej fiszbiny do drugiej i rozstaw fiszbin jeśli mam te parametry podane przez sprzedawcę na allegro, to wiem czy stanik będzie pasował a tak samo jak Ty i zapewne bardzo wiele kobiet mam również piersi asymetryczne