Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Byłam wczoraj u księdza i nie uwierzycie

Polecane posty

Gość gość

nie zrobiłam "w terminie" bo chorowałam sporo a potem wiadomo, cieżko się wziąć, ale stara jakaś nie jestem, na pierwszym roku studiów, poszłam a ksiądz dał mi katechizm i powiedział "ale najpierw musisz wpłacić 100 zł na potrzeby kościoła i koszty zwiazane z bierzmowaniem, inaczej twoje zgłoszenie nie będzie traktowane poważnie". Jaja jakieś, jak powiedzialam mojej babci o tym to w takim szoku była, że szkoda słów. Ledwo mi kasy na życie starcza, od rodziców jeszcze muszę brać, studiuję w innym mieście, ale bez pieniędzy mi sakramentu nie udzieli. Nie wiem teraz czy iść czy rezygnować ;/.

Gość gość
zrób bierzmowanie w mieście gdzie studiujesz. Wiem że w Warszawie prawie z miejsca dają, nie pamiętam gdzie

Gość gość
tak myślisz? może sie przejdę chociaż wiadomo, poszłam do swojej parafii u siebie w miescie i tu myślałam że zrobię, to nie chodzi o to, że ja mam np. problem z dojazdem bo jestem w domu co drugi weekend, ale sam fakt ;/ że rząda ode mnie kasy za coś takiego. No bez żartów, jakie koszty, zeby każdy musiał 100 wywalać ;/ rozumiem jeszcze jakby ze 20 zł

Gość gość
robił ktos z was wgl bierzmowanie w dorosłosci i też musiał płacić?

Gość gość
po co ci to ? Jak cos to skobie kup

Gość gość
może to rozważę, bo skoro i tak mam za to płacić to znaczy, że bez różnicy ;/

Gość gość
Miałam bierzmowanie jako osoba dorosła w katedrze ,bez jakichkolwiek opłat .

Gość gość
ja nie mogę :D napisz list do papieża z tymi księżmi już tak jest po nich widać że kościół nie uczy prawdziwej ewangelii zamiast czynić według biblii stworzyli sobie katechizm

Gość gość
wiem, chociaż wcześniej aż tak tego nie zauważałam ;/ 16:39 - czyli jednak się da...