Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
arwena88

test ciazowy czy nie za szybko?

Polecane posty

Witam Was Kochane zastanawia mnie pewien fakt i postanowiłam zwrócić się do Was z prośbą o pomoc :). Moje cykle są w miare regularne z tym, że zawsze na przemian jeden krótszy 28-29 dni drugi dłuższy tak do 31. W tej chwili jestem w fazie tego dłuższego. Stosunek miał miejsce w 19 d.c. (był zabezpieczony, ale jak wszystkie wiemy różnie to czasami bywa). Dzisiaj mam 28 d.c i zdecydowałam się wykonać test ciążowy Rossmanowski, który wykrywa ciążę już w 6 dni po zapłodnieniu. Nawet gdyby cykl był 31 dniowy, owulajca późneijsza i miała miejsce nie w 14 a 19 d.c lub około, to w zasadzie do zapłodnienia powinno dojść do około 22-23 d.c, więc pomyślałam, że wykonam taki test dzisiaj żeby się uspokoić. Stres wywolał u mnie fakt, że zazwyczaj przed okresem mam drobne plamienia - wywołane być może niedomogą lutealną, ale bardziej prawdopodobne - nadżerką. Niestety nie zaboserwowałam u siebie żadnego plamienia zwiastującego okres :(. Trochę mnie ten fakt zaniepokoił dlatego zdecyodwałam sięna wykonanie testu - w zasadzie teoretycznie jutro już powinnam mieć okres także uznałam, że są szanse na jego wiarygodność. Wyszedł negatywny. Zamierzam go powtórzyć w pon lub wtorek czyli tak dzień lub dwa po terminie spodziewanej @. Co o tym sądzicie?

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować