Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmartwiona matka

Babcia faworyzująca wnuka

Polecane posty

Gość zmartwiona matka

Moja teściowa faworyzuje swojego wnuka od starszego syna, a mojej dwójki od swojego młodszego syna zaniedbuje. Nie wymagam, żeby kupowała im prezentów za tysiące złotych, ale mogłaby nas odwiedzić raz za czas, zwłaszcza, że mieszka 20 minut od nas, ma łatwe połączenie autobusowe, a mój mąż zawsze mógłby ją podwieźć, jeśli by tylko chciała. Starszy syn teściowej mieszka w tym domu co teściowa, tylko ich rodzina na górze, a teść i teściowa mieszkają na dole. Żona jej pierwszego syna jest "wyleczoną" alkoholiczką. Nie może znaleźć pracy, więc siedzi z dzieckiem. Ja pracuję 9 godzin dziennie, a 2 godziny zajmują mi dojazdy, dlatego z dziećmi spędzam tyle czasu, na ile pozwala mi praca (weekendy oczywiście spędzamy razem). Teściowa przychodzi do Nas tylko na urodziny dzieci, daje im czekoladę i jakiegoś miśka i wychodzi. Tamtemu wnukowi daje słodycze, koperty z pieniędzmi, ostatnio kupiła mu nawet tablet. Kiedy dzwonimy czasem,. czy dzieciaki mogłyby podjechać na trochę, bo chcą spędzić czas z babcią, ona wiecznie nie może, bo kościół, bo koleżanka, bo drugi wnuczek, bo zakupy, bo coś tam... PODKREŚLAM, NIE CHODZI MI O TO ZEBY BABCIA KUPOWAŁA MOIM DZIECIOM PREZENTY, ALE ŻEBY TRAKTOWAŁA JE SPRAWIEDLIWIE Z DRUGIM WNUKIEM.

Gość gość
tak to bywa i tu nic nie mozesz zrobic.

Gość gość
nie icz na to, w każdej rodzinie są dzieci lepiej i gorzej lubiane i tak samo wnuki lepiej i gorzej lubiane, moi rodzice zawsze pomagali siostrze z dwójką dzieci i te dzieci mają już ok, 40 lat i dalej jest biedna moja siostra z dziećmi i już wnukami, bo siostra ma już 4 wnucząt. Moje dziecko się nie liczy nie liczy. Moi rodzice mają po 86-87 lat,

Gość gość
i własnie przez to, ze moi rodzice mnie nie pomagali, tylko jeszcze ja pomagałam siostrze, to ja mam jedno dziecko, bo nie dawałam rady wychować więcej, a ta moja biedna siostra ma dwoje dzieci