Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy warto robic studia podyplomowe

Polecane posty

Gość gość

Czy warto? Jeżeli tak to w jakim przypadku?

Gość gość
podbijam

Gość gość
???

Gość gość
Pewnie, ze warto. Mozna się nowych rzeczy nauczyć. Dostaje się też kolejny papierek, który mozna dopisac do cv...

Gość gość
ja mam mgr z ekonomi, licencjat z filologii, i 4 podyplomówki. mam 39 lat.

Gość gość
lepsza podyplomówka czy studia dr?

Gość gość
zawsze warto się kształcić.

Gość gość
pewnie, ze warto

Gość gość
to troche dziwne pytanie bo wszystko zalezy od dziedziny, w ktorej chcesz się kształcić. Możesz mieć doktorat i nie mieć pracy , teraz nic nie daje gwarancji. ja wole pojsc do pracy, podobno czasem można naciągnąć pracodawcę na studia. A teraz już szykuje się do sesji, potrzebuje kilku książek do xerowania. Znacie może to ksero ze slaska http://kserokopiarki-gliwice.pl/. Potrzebuje wydrukować i zbindowac kilka książek a potem oprawic prace licenjacjką, wiec zamowienie jest spore. Zalezy mi na tym żeby było szybko i niedrogo.

Gość gość
Pytasz w jakim przypadku warto zrobić studia podyplomowe ? W każdym ;) Szczególnie kiedy dają one perspektywę lepszej pracy (jak to było w moim przypadku). Skończyłam studia ekonomiczne i wiedziałam, że jeżeli spocznę na laurach, nie osiągnę tego co sobie zamierzyłam. Akurat nie wiele wcześniej zmieniła się ustawa o zawodzie agenta celnego i od tamtej pory, można było wykonywać ten zawód po ukończeniu studiów podyplomowych. Ja swoje wybrałam na UTH w Warszawie, ponieważ słyszałam wiele dobrych opinii na temat tej Uczelni. Jeżeli masz motywację, czas i ściśle określone plany na przyszłość, to idź na studia podyplomowe, żeby później tego nie żałować:)

Gość gość
Zrobie podyplomowe,bo i tak nie mam nic lepszego do roboty.Mam pracę, nawet dosyć fajną, a dodatkowy papierek zawsze się przyda.Tak sobie myślę, że nawet najgłupsi znajomi ze szkoły skończyli studia licencjackie i magisterskie.Wszystkim się jakoś udało jak nie na państwowej to na prywatnej uczelni.Każda wiedza się przyda i umiejętności, może kiedyś mnie docenią. Szkoda,że nie można zrobić doktoratu z plotkarstwa i knucia,bo tym się zajmują wredne biurwy,albo podyplomowki z lenistwa.

Moim zdaniem warto, zawsze warto się dokształcać. Zyskasz nową wiedzę i dopiszesz sobie do CV nowe studia, na co pracodawcy dobrze patrzą