Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ślub cywilny a delegacja z pracy

Polecane posty

Gość gość

Bierzemy z narzeczonym ślub cywilny za miesiąc. Pracujemy w jednej firmie. Po ślubie planujemy małe przyjęcie w gronie najbliższych tylko rodzice, rodzeństwo i parę przyjaciół. Około 20 osób. W pracy robią składkę na prezent i planują w 3-4 osoby przyjść w delegację. Jak mam delikatnie wytłumaczyć ze to nie jest typowe wesele i że nie chcemy mieć za dużo gości... Nie chce mieć niepotrzebnej spiny w pracy ale też nie za tak małym przyjęciu nie chce dodatkowych gości pomimo nawet tego ze lubię te osoby.

Gość gość
Up :)

Gość gość
Up

Gość gość
down

Gość gość
Ja bym powiedziała wprost, że wesele jest bardzo małe, nie zapraszacie nawet całej rodziny więc, spędzicie je tylko właśnie w takim bardzo kameralnym gronie, ale wszystkich z pracy zapraszasz np. na małe wyjście na drinka w ramach uczczenia Waszego ślubu (tańsza opcja - wieczór u was po weselu)

Gość gość
Wszyscy z pracy to ok 50 osób, nie wiem czy tańsza opcja... i tak koleżanki upierają sie na siłę by organizować panieński co średnio mi się widzi.

Gość gość
50 osób faktycznie sporo, widać że chcą się na imprezę jakąkolwiek wkręcić chociażby na siłę...