Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Escapelle okres

Polecane posty

Gość gość

Czy to możliwe, że druga miesiączka po escapelle była skąpa? Może zacznę od początku. Po niepewnym stosunku wzięłam tabletkę escapelle po 24h. Okres pojawił się z 2 dniowym opóźnieniem i był bardziej skąpy (zawsze pierwsze dwa dni mam dosyć obfite i dużo skrzepów 3 dzień i 4 już słabiej a 5 i czasem 6 to już końcówka). Ale po lekturze skutków takiej tabletki przyjęłam, że jest wszystko w normie. Kolejną miesiączkę dostałam 3 dni wcześniej i bardzo bolały mnie piersi. Bardziej niż zwykle. Okres dostałam po południu i nie był taki jak zawsze (bliżej mu do tego ostatniego). Był dużo słabszy. Zawsze w pierwszych dniach tampony były wypełnione powiedzmy, że na 90-95% a teraz tylko trochę tak na 30-50%. W 3 dniu myślałam, że okres się skończył ale 4 ciut sie na chwile ruszyło i potem praktycznie nic. Skrzepów też nie zaobserwowałam. Czy to normalne by drugi okres po escapelle tak wyglądał? Myślałam, że tylko pierwszy może być inny.

Gość gość
Moze tak byc. Taka tabletka to duza dawka hormonow ktora moze wplynac na caly twoj cykl, na nastepna miesiaczke. Nastepny okres powinien juz byc normalny

Gość gość
Trzeba bzykać się myśląc i z zabezpieczeniem.Co się stanie po dużej dawce hormonów tego nie wie nikt.

Gość gość
gość dziękuje za odpowiedź gość swoje mądrości idź wygłaszać gdzie indziej skoro jesteś tak wszechwiedzący

Gość gość
Zrób na wszelki wypadek test.

Gość gość
ale okres dwa razy to chyba mała szansa na ciąże? W dodatku śluz między okresami miałam taki jak zawsze tylko trochę przyśpieszony tak samo jak ból piersi. Teraz np. one mnie nie bolą. No ale może faktycznie kupię jutro test.

Gość gość
Trzeba myśleć głową,a ci/pką pracować.

Gość gość
do tanga trzeba dwojga. Idźcie dalej walić do monitora, bo "wypowiadacie" się na tematy, które są wam obce debile. Miałaś już 2 menstruacje. Raczej nie ma obaw. Dla własnego spokoju możesz zrobić test. Psychika ma duży wpływ, może nawet się "odblokujesz" ;)

Gość gość
Właściwie to jakoś specjalnie nie martwiłam się o to, że mogłam zajść w ciąże. Szansa była niewielka ale wolałam nie ryzykować stąd ta tabletka. Przy pierwszym okresie wiedziałam, że może być inny a teraz byłam ciekawa jak długo ten okres może być nietypowy. Nie sieje tu paniki z powodu ciąży.