Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdziwionaa

komunia i zebrania dlaczego ich nie ma

Polecane posty

Gość zdziwionaa

Witam, w tym roku moje dziecko ma iść do komunii świętej, do tej pory mieliśmy zebranie w październiku gdzie wybieraliśmy stroje dla dzieci i to jest wszystko, pozbierali kasę na zaliczkę za stroje, kasę na skarbczyki, różańce i pamiątki i koniec, od tego czasu cisza, komunia za 2 miesiące a tu nic, zero spotkania jakiegoś, jak było u Was, były jakieś spotkania w sprawie komunii? Pytam bo moja znajomej dziecko też ma w tym roku komunię i mają co chwila jakieś zebrania, ubranka mają już u siebie w domu a u nas jakby zapomnieli, że to się ma odbyć.

Gość gość
jak to zapomnieli? A ty nie bierzesz w tym udziału? Czekasz aż kto sie obudzi? Może sama zacznij działać.

Gość gość
kosciol katolicki wlasnie taki jest, tylko o pieniądze chodzi :classic_cool:

Gość gość
Moje dziecko miało komunię 10 lat temu, ale przypominam sobie, że u nas było podobnie. przed komunią dzieci miału trzy próby i na pierwszej obowiązkowo musiał uczestniczyć rodzic albo jakaś babcia czy ktoś, kto miał obowiązek w domu dodatkowo porozmawiać jeszcze z dzieckiem na temat tego co było na próbie. Tyle prób wystarczyło, wszystko dobrze poszło, były drobne potknięcia, wiadomo jak to z dziećmi :)

Gość zdziwionaa
do pierwszej osoby, ja mam to organizować? no chyba to jakieś szaleństwo, nie przesadzaj :/ do osoby 10:44 - rozumiem, ja się trochę martwię jak to będzie, bo komunia się zbliża a tu nic nie wiadomo, ani przymiarek tych ubrań nie ma ani nic, potem na hura wszystko a dzieci zestresowane będą.