Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

cechy TYPOWEGO CEBULAKA POLSKIEGO

Polecane posty

Gość gość

wymieniajcie, ja może pierwsza- typowy cebulak polski zawsze zazdrości sąsiadowi , patrzy jaki ma samochód i jakie mieszkanie , rywalizuje i stara się byc lepszy, jak coś złego stanie się drugiemu to sie cieszy czy coś jeszcze czy juz to jest zakończone ?

Gość gość
ja niczego takiego nie obserwuję :) Kocham Polskę. Kocham swój kraj :)

Gość gość
tak dodam że wyciąga od innych informacje a sama nie powie co u niej, tylko wszystko zawsze cud i miód, udaje najmądrzejszą i daje porady , na dokładkę próbuje naśladować i kopiować to co u innych żeby podnieść sobie ego, ma konto na fb i wkleja zdjęcia nawet jak piardnie, nosi słuchawkę w uchu non stop bo jest rozchwytywana towarzysko i żyje na kredyt który będą spłacać prawnuki bo to takie trendy mieć niby lepiej niż wszyscy

Gość cebulak_wiesniak_burak
To ja taki jestem. :P

Gość gość
można dodać jeszcze że cebulak często nie żyje w Polsce, tylko poza ale nie wie co w kraju w którym zyje tylko wie co w Polsce najlepiej na świecie, jaka pogoda, jakie autobus gdzie jedzie

Gość gość
idzie wiosna, czas odświeżyć sandałki i białe skarpetki :classic_cool:

Gość gość
nigdy nie moge pojąc ludzi którzy nabiorą kredytów po to żeby nakupować super auto, ciuchy , lepszy dom a nie taki na jaki ich stać a wszystko po to żeby inni ludzie widzieli później kombinują cuda cyrki żeby te kredyty spłacać albo małżeństwo sie rozwodzi bo sa ciągłe awantury dlaczego nie mogą sobie normalnie zbudować małego domku , zwykłe auto i skromnie żyć tylko ponad stan żeby inni zazdrościli , tyle lat żyję i nigdy nie mogę tego zrozumieć a bardzo dużo ludezi takich jest

Gość gość
Cebulaki? Boze co za chory narod sam po sobie "jedzie"... a reszta swiata sie smieje ok to moze ja cebulak to ten ktory jedzie po swoich doszukuje sie gorszych cech u rodakow i czepie z tego radosc jak autor

Gość gość
lubi obgadywać innych, np. poprzez zakładanie tego typu tematów na kafe

Gość gość
rasowy cebulak zawsze pochodzi ze wsi. czasem go łojce wyślą do miasta, czasem na tej wsi do usranej smierci siedzi

Gość gość
ja wracam do domu z "betonu" i zasiadam przed tv. obdziere se parówki z folii umaczam w musztardzie sarepskiej , chleba se naszarpie i zadowolony patrze co tam w świecie i w Polsce. czy komu gorzej czy zabili kogo. ostatnio byłem zawiedziony , że z 7 liczba spadła do 3. marny wynik

Gość gość
i jeszcze do tego se biere ogurki kiszone i zagryzam do parówki

Gość gość
do16:17 dodalabym, ze wiesniara mieszka za granica gdzie spiknela sie z jakims starym prykiem, sciagnela 3 swoich dzieciakow z PL, oczywiscie nie pracuje od paru lat , symuluje chorobe kolana, chodzi na szpilkach, biega na silownie, chodzi (zmuszona przez gmine) do szkoly jezykowej, gdzie jest w klasie najwiekszym tepakiem, wiecznie niezadowolona ze musi sie uczyc, wiecznie robi sobie wolne tlumaczac "choroba dzieci", w przeddzien wizyty lekarskiej nagle kuleje:D, pyta za ile zyjesz, ile placisz za mieszkanie, zakupy, wie najlepeij jak wymusic na gminie zapomogi, krytykuje wrecz krzyczy ze tego jeszcze nie zrobilas, krytykuje ze chcesz sie uczyc, trzyma sie tylko z polakami w nawija tylko po polsku, jej temat nr 1 to jej dzieciarnia do porzygu, chwali sie zdjeciem corki, ktora jest czarna haah ojciec pewnie nieznany, chwali sie zdjeciami bukietow ktore dostala od faceta i kolegom mowi, ze takie powinni kupowac ich kobietom, kiedy powiedzialam, ze mi sie nie podoba zwyzywala mnie i ze niby zazdroszcze, a byla to kopia wienca pogrzebowego:D, wyklucala sie na forum klasy o zwiazki zawodowe i moje prawa, do ktorych sama nie byla zapisana a ja bylam czlonkiem i bylam na biezaco, przy nauczycielu zrobila bazar rzucajac wyzwiskami we mnie, na fb ponoc codziennie zdjecia jak wspaniale spedza czas, najwiecej w dni kiedy akurat nie bylo jej w szkole, nie szuka pracy bo od 2 lat dostaje kase na dzieciory, chwali sie jak bogato mieszka w arabskiej dzielnicy:D, do Polski jedzie zgrywac pania z ameryki, wraca z tipsami, nowym fryzem i nowymi zebami, bo czarne juz byly, jakby nie bylo jej stac(?) tu na miejscu, jeszcze?

Gość gość
Ja nie rozumiem jaki cel ma taki temat. Po co sracie we własne gniazdo? Nie rozumiem tego "cebulki", "cebulactwo"? Co to jest w ogóle? Albo określenie "polaczek", a wy co jesteście "francuzeczki", amerykaneczki"? Co to ma być? Zajmijcie się czymś pozytecznym. Zacznijcie ulepszać siebie by nie mieć czasu krytykować innych..

Gość gość
Typowa cecha cebulaka to osoba zakładająca ten wątek.

Gość gość
ja lubie wpieprzać cebularze :D

Gość gość
I azaliż wtedyż gdyż wstąpil na wzgórze i rzekl do ludu swego: W czyimś oku drzazgę widzita, ale w swoim oku belki nie zauważata...

Gość gość
samo słowo nie kojarzy się dobrze i nie ma na celu obrzucanie nikogo, ale pokazanie pewnych cech ludzkich jakie są dziwne i niepotrzebne, bo każdy wbrew pozorom chcialby wszystko mieć nowe drogie piękne, kazdy by chciał godnie żyć a niestety rzeczywistość jest inna , jeden żyje uczciwie, a inny kosztem drugiem, jeden nosi biale skarpety i sandały i jest super cżłowiekiem a inny nosi futro z norek i zero klasy

Gość gość
kolejny temat zalozony przez sfrustrowaną urzędniczke z dobrego komunistycznego domu Z dziada pradziada to słyszy w domu i klepie tak jak za PRL-u klepali to jej dziadkowie i rodzice :-D

Gość gość
gość dziś nigdy nie moge pojąc ludzi którzy nabiorą kredytów po to żeby nakupować super auto, ciuchy , lepszy dom a nie taki na jaki ich stać a wszystko po to żeby inni ludzie widzieli później kombinują cuda cyrki żeby te kredyty spłacać albo małżeństwo sie rozwodzi bo sa ciągłe awantury dlaczego nie mogą sobie normalnie zbudować małego domku , zwykłe auto i skromnie żyć tylko ponad stan żeby inni zazdrościli , tyle lat żyję i nigdy nie mogę tego zrozumieć a bardzo dużo ludezi takich jest X X Po to są kredyty. Ty nie musisz rozumieć czyichś motywów. Co Cię obchodzi kto czym szpanuje. Dopóki Ty nie spłacasz rat to się nie przejmuj i mieszkaj sobie skromnie i jak Ci pasuje.