Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

brunetka3562

PYTANIE DO MĘŻCZYZN

Polecane posty

Nie bede logować się na inne fora mam pytanie ponieważ chcę kupić działkę budowlaną bez mediów czy ktoś orientacyjnie może określić ile kosztuje i od czego ceny zalezą doprowadzenia do działki prądu wody i kanalizacji?? Czy w 20 tys sie zmieszczę>

Gość prawictwo pospolite 137
cena zależy od tego jak działka jest daleko od głownej ulicy .. Wieć moze być to 20 tys a może być nawet 40 tys zł za doprowadzenie mediów . ..

jeżeli mieszkasz w odległości większej niż 400 metrów od głównej ulicy w której sa media to spodziewaj się wysokich kosztów . możlkiwe ze bedzie to wiecej niz 20 tys zł za wode a jezeli bedzie to ponizej 200 metrów to bez problemu sie zmieścisz w 20 tys zł

od głownej uliczki nie będzie więcej niż 200 metrów. Na przeciwko naszej działki są już pobudowane domki czy od sąsiadów można pociągnąc to wszystko? Wtedy będzie taniej. Bo w rzędzie wktórym jest znajduje się '' nasza'' działka zostało sprzedane jeszcze cztery i słyszałam że jest możliwośc podzielenia kosztów mediów z sąsiadami?

to zależy od bardziej od właściciela a nie od gminy .. Jeżeli sie zgodzi to pewnie bedzie taniej

Gość PannaMaranna
Jak dużą masz działkę i ile za nią zapłaciłaś? W jakim województwie mieszkasz?

mysle ze z przylączeniem gazu byłoby o wiele trudniej niż z wodą .. Bo mało który sąsiad zgadza się by przez jego posesje biegła rura z gazem do innej działki

jak sąsiad się nie zgadza możesz wnioskować do sądu , ale wtedy może być kłotnia

Gość gość
jak na jakims zadupiu to zapłacisz nawet poniżej 100zł/m2 doprowadzenie mediów na pewno też kilkadziesiąt tysięcy zapłacisz

zależy od miejscowosci , od warunków . Zwykle przylączenie prądu 5 tys zł kosztuje wody tak samo okolo 5 tys .. jezeli działka jest przy głownej ulicy to będzie dużo mniejsza cena jeżeli będzie to 500 metrów , to możliwe ze będzie wyraznie ponad 5 tys zł .

Gość PannaMaranna
Mieszkam w Małopolsce, u nas kwadratowa, płaska działka 10 arów kosztuje 50-60 tysięcy. Ale ceny tam macie :( a myślałam, że u nas jest drogo...

słuchaj , według mnie jeżeli jest to 200 metrów to mozesz sie spodziewać ze przylączenie samej wody moze cie kosztowac ponad 10 tys zł .. Chcesz tanio ? Musisz miec dzialke blisko drogi

200 metrów to nie jest tak blisko .. Warto zatem podzielić sie kosztami z sąsiadem

no są ceny :/ działki 10 arowe sa po 60 70 tysięcy ale na przeciw cmetarza albo obok słupa wysokiego napięcia za płaską bez dodatków trzeba dac stówke..

blisko drogi to znaczy do 100 metrów .. Powyżej 100 metrów zaczyna się problem

zastanawiam się aby podjechać i porozmwiac z sasiadem jakie sa koszty i czy zgodzil by sie na polaczenie :) chyba bedzie to najlepsze wyjscie

Gość gość
ja co prawda z mazowieckiego, przy glownej ulicy i podlaczenie wszystkiego - gaz, woda, kanaluzacja, prad ziemia 18000 wszystkim zajmowala sie jedna firma ( projekty, wykonanie, kontakty z instytucjami)