Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czuje się głupia, bo nie znam żadnego języka obcego...

Polecane posty

Gość gość

znam bardzo slabo angielski, zakupy internetowe w zagranicznym sklepie zrobie, konto email zaloze, cos tam przeczytam jakiegos newsa ale to wszystko, nie umiem rozmawiac po angielsku tylko przykladowe wyrazenia, jak mam na imie, ile mam lat ,skad pochodze , gdzie jest ulica X... to straszne, bo mam 25 lat ucze sie angielskiego od 7rz i nic nie umiem ! niemieckiego ucze sie od 13rż i w ogole nie umiem, tylko liczby umiem ein zwei drei itp :O czuje sie przez to strasznie glupia, jak ja prace dostane ? teraz wymagają co najmniej dwoch jezykow, angielski perfekt i drugi w stopniu podstawowym

Gość gość
tez tak mam :O

Gość gość
Uczysz się i taki skutek ? Przykładałaś się do nauki ?

Gość gość
Wiekszosc Polakow nie zna zadnego jezyka obcego :) potrafia co ty, piąte przez dziesiąte i wg nich to juz jest znajomsoc angielskiego :) moj znajomy z zachodu jak przyjechal do PL , wysiadl na dworcu wawa centralna to nie mogl sie dopytac o droge przez 15 minut :) ludzie uciekają bo nie rozumieja albo sie boja mowic po angielsku :D

Gość gość
Serdecznie zapraszam na profesjonalne Forum ogólno-tematyczne KATHARSIS. Znajdziesz tam doskonałą atmosferę, mnóstwo ciekawych tematów oraz dobrą zabawę w pięknej oprawie! Zapewniam, że WARTO! http://forumdyskusyjne y0 pl/ W miejsce spacji wstaw kropki X Pozdrawiam i czekam na Ciebie! (Jest możliwość zareklamowania swojej strony, Forum, Bloga..etc.)

Gość gość
Bardzo podobny temat założyłam tu równe 5 lat temu - ok. 2010 r. I powiem Ci autorko: jak się chce to można. Dziś mówię po angielsku całkiem nieźle (rozmawiam z obcokrajowcami, oglądam filmy, czytam książki, rozwiązuję z niezłymi wynikami zadania), a wtedy: czuję się głupio, głupio mi pisać w cv angielski-podstawowy, głupio mi że nie rozumiem testu piosenki, głupio mi, że dzieciaki w liceum mowią lepiej ode mnie. Więc weź się za siebie i ćwicz.

Gość gość
ja kiedys tez tak myślałam jak ty. Przez tyle lat szkoły niewiele się nauczylam. Dopiero jak skończyłam studia, doszłam do wniosku ze pora cos z tym zrobic bo z jezykiem można mieć nieporywanie lepiej platna prace. Ja chodzilam na kurs angielskiego i hiszpańskiego do tej szkoly http://www.bestcentrum.pl/kursy. Można się z nimi uczyc nawet przez skype. najwazniejsze zeby miec kontakt z jezykiem, ja teraz mam w pracy wiec problem zniknął.

Gość gość
Jak sie czlowiek uprze to sie faktycznue nie nauczy.