Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ona za bardzo mnie kocha?

Polecane posty

Gość gość

Mam dziwny problem. Uważam, że moja dziewczyna za bardzo mnie kocha. Dużo bardziej niż ja ją. Mi najbardziej by odpowiadało widywać sie co pare dni, a ona chciałaby ze mną spędzać cały czas. Pisze dużo smsów 'co robisz', 'co słychać', 'miłych snów', 'jak sie spało'. Przyznaje, to miłe, że ona tak o mnie dba ale czuje sie troche pod ścianą, zwaszcza, że nie czuje do niej takiej miłości...

Gość gość
bo ona po prostu się zakochała, a Ty nie. I tyle. Ile macie lat? Bo chyba dzieciaki z Was ;)

Gość gość
Jesteśmy oboje po studiach i już pracujemy :p Ale to prawda, że ona sie troche zachowuje jakby pierwszy raz sie zakochała. Czasem mam wrażanie, że boi sie, że ją zostawie czy coś w tym stylu. Skąd sie to może brać?

Gość gość
może właśnie ona się boi, że ją zostawisz. I stara się jak może. Tylko, że nie wie, że osiąga odwrotny skutek i Ty zaraz zaczniesz uciekać właśnie bo czujesz się osaczony. Najlepiej by było żebyś z Nią o tym pogadał. Tak na spokojnie, bez nerwów, na luzie. I tak, żeby wiedziała, że Ci zależy a nie chcesz ją po prostu od siebie odsunąć. Z drugiej strony, mam przyjaciółkę, gdzie z kolei to ona potrzebowała dużo 'właśnej przestrzeni' i jej facet nie był w stanie tego zrozumieć. Zachowywał się jak desperat. Nie są już razem. On ją bardzo męczył.

Gość gość
No może bede musiał z nią o tym porozmawiać ale nie wiem jak dokładnie. Może dla niej to normalne skoro jest zakochana, a jak bym powiedział, że potrzebuje więcej swobody to nie pomyślała by, że nie odwzajemniam jej uczuć? Jakbym powiedział prawde, że wolałbym posiedzieć sam w domu troche częściej to pewno pomyślałaby, że nie czuje sie dobrze w jej towarzystwie.

Gość gość
musisz dobrze przemyśleć co chcesz jej powiedzieć. Powiedz jej o swoich potrzebach, że potrzebujesz trochę więcej swobody, że będąc sam ładujesz akumulatorki na Wasze wspólne spotkania. Z drugiej strony daj jej też coś od siebie. Ustal z nią, ze np. spotykacie się 3 razy w tygodniu normalnie, ale jeden raz (w tych trzech ;)) spotykacie się na naprawdę dłuższy czas, albo robicie coś tylko wspólnie- taki prawdziwy dzień tylko dla Was. Zrób to tak by wilk był syty i owca cała. Niech ona wie na czym stoi i wie, że nie porzucasz jej po trochę tylko po prostu potrzebujesz czasu dla siebie. Jeżeli się uda to jesteście na dobrej drodze. Jak nie to niestety ale może być jak z moją przyjaciółką i jej byłym- ona po prostu się dusiła w tym związku.

Gość gość
a tak a propo to przyszło mi teraz do głowy, że ona może po prostu nie ma innego zajęcia oprócz Ciebie ;) w sensie, tylko praca i tyle. A domyślam się, że Ty masz jakąś pasję, którą chcesz sobie rozwijać- na to trzeba czasu. Może trzeba zajęcia jej poszukać:P

Gość gość
Bede musiał sie zastanowić jak to powiedzieć żeby zrozumiała. Ostatnio w środe odwołałem spotknanie, bo chciałem odpocząć, a przecież i tak spędziliśmy weekend ze sobą. Mówiła, że zrozumie ale widziałem, że była tym zawiedziona. A co do zajęć to nie wiem... Niby ma swoje zainteresowania i umie sobie ułożyć czas, np. czyta dużo książek. Ale jak sie umawiamy to zawsze ma dla mnie czas jak pytam jakby nie robiła nic innego.

Gość gość
a ją mam pytanie na cholerę z nią jesteś ? jeśli jej nie kochasz ? marnujesz jej czas bo chcesz mieć przejściowa zapchajdziure ?

Gość gość
maniaczka jakas :p

Gość gość
Hej zastanow sie czy Ci na niej zalezy, jak nie to daj jej spokoj niech sobie kogos znajdzie.