Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zielony slonik

nie moge zajsc w ciaze i jest mi z tym zle

Polecane posty

Gość zielony slonik

Jestem mezatka i od prawie dwoch lat staramy sie o dziecko. W lipcu zeszlego roku zaszlam w ciaze pozamaciczna ktora zakonczyla sie operacja w ktorej stracilam prawy jajowod. Od operacji staramy sie na nowo bez powodzenia...niestety...powoli trace nadzieje, ze zajde w ciaze i dziecko pojawi sie w naszym zyciu...jest mi ciezko...dalej przezywam operacje, i fakt ze moje szanse zajscia w ciaze sie zmniejszyly...wiekszosc moich kolezanek i znajomych ma juz dwojke dzieciakow, ciesze sie ich sczesciem, ale jest mi tak zle ze ja nie moge tego doswiadczyc...mam juz prawie 34 lata...jest mi poprostu zle...chcialam sie wyzalic. Dziekuje.

Gość gość
moze gdybys o ciaze zaczela staras sie wczesniej teraz mialabys przy sobie maluszka... a twoj***adania sa w porzadku?

Gość zielony slonik
Raczej wczesniej nie mialam z kim sie strac. Z mezem sie znamy od trzech lat...lekarz mi mowil ze jak raz zaszlam w ciaze to jestem plodna wiec niby szansa jest... Sama juz nie wiem...

Gość gość
Rozumiem... W sumie niektore kobiety maja po 40 lat, zachodza w ciaze i rodza zdrowe dzieci wiec tobie tym bardziej sie uda :) No i skoro badania wyszly ci dobrze to jest duza szansa. Podobno zdrowa para ma 25% szans w miesiacu ze zajdzie w ciaze, to nie jest duzo :P

Gość gość
Kochana a nie bierzesz żadnych wspomagaczy typu duphaston i Clostilbegyt, ja po stymulacji tymi lekami zaszłam w 5 cyklu a też się 3 lata starałam. Mam 39 lat i ślicznego synka. Głowa do góry będzie wszystko dobrze, nie myśl tak o ciąży bo psychika odgrywa duża rolę i się blokujesz. Powodzenia

Gość gość
Zadych badan lekarz nie zlecil Tobie i mężowi po takim czasie??

Gość Było miło
Idz ponownie do lekarza, może przepisze Ci leki wspomagające.Nie trać nadzieii, na pewno doczekasz się upragnionego maluszka.Szczerze Ci tego życzę.

Gość gość
Nie wiem czy to coś pomoże, ale podobno pomocne są żele ułatwiające zapłodnienie np conceive plus albo pre-seed

Gość zielony slonik
Dziekuje za odpowiedzi...ja nie mieszkam w Polsce, wiec nie znam tych wspomagaczy ktore zostaly wymienione. Wiem ze w Stanach przepisuja zazwyczaj Clomid. Myslalam, ze moj ginekolog mi to przepisze...ale ginekolodzy to nie przepisuja to tak latwo, a moze tylko moj, bo boja sie ze kobieta moze miec hypo owulacje, i bedzie ciaza mnoga wiec ciaza zagrozona...z tym ze ja mam jeden jajowod, wiec ja nawet nie mam ouwacji kazdego miesiaca. A jak prosilam go o zbadanie mnie i sprawdzenie czy mam ta owulacje chociaz co drugi miesiac, to mi powiedzial ze jak raz zaszlam w ciaze to znaczy ze jestem plodna...a przeciez to tak nie dziala...znienawidzilam tego lekarza, naprawde....poszlam do niego z prosba o pomoc a on mnie olal...postanowilam ze wybiore sie do fertility clinic bo to juz moja ostatnia deska ratunku....tez uzywamy preseed od dwoch miesiecy...jeszce raz dziekuje za odpowiedzi...