Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nina9012

Gdzie wybudować dom?

Polecane posty

Gość Nina9012

Witam, chciałabym poznać Wasze zdanie, co zrobić w następującej sytuacji: moi rodzice mają dom i tam po ślubie mieliśmy z nimi zamieszkać, jednak mąż zmienił zdanie. Ja całe życie nie chce mieszkać z teściem i jego babcią (dom jest do generalnego remontu). Więc po ciężkiej rozmowie zdecydowaliśmy się na budowę domu. Przynajmniej w jednym się zgodziliśmy, ale i tu zaczęły się schody: gdzie ???? On nie chce w mojej miejscowości, więc ok, nie naciskam, ale mąż nalega, żeby dom postawić w jego miejscowości, na przeciwko teścia i jednocześnie obok Jego siostry. Działka jest wąska, mało atrakcyjna, nie podoba mi się. Znalazłam działkę kilka km od nas ale mąż dalej upiera się na swoim. Mam już dosyć, co Wy na to, macie jakiś pomysł na rozwiązanie tego problemu?

Słuchaj się męża bo to jest Twój obowiązek. Nie sprzeciwiaj mu się bo stracisz wszystkie zęby. Amen

Gość Nina9012
oj zębów nie straciłabym. Nie chce robić czegoś wbrew sobie, czegoś na przymus.......

Gość gość
najlepiej na bezludnej wyspie:)

Gość gość
Młode małżeństwa nie powinny mieszkać z żadnymi teściami. I najlepiej w bezpiecznej odległości kilkunastu kilometrów. Szczególnie jak rodzice bardzo lubią kontrolować i wiedzieć za bardzo co się dzieje. Moja rade jest taka: spróbuj jeszcze raz porozmawiać z mężem, że jak on nie chce mieszkać niedaleko twoich rodziców, to tak samo ty nie chcesz koło jego. Jakaś sprawiedliwość musi być. Pojeździjcie po okolicy, może jakaś działka wam wpadnie w oko. A jeśli tak, to trzeba pogadać z właścicielem, zatrudnić geodetę (http://www.geomapgeodezja.pl/) i się budować.

Gość gość
Ja bym też była z Twoją propozycją i miejscowością oddaloną kilka kilometrów. A jak już się zdecydujecie na budowę to możecie skorzystać z usług firmy www.gresan.pl, sprawdzonej przeze mnie. Budowali mój dom i mogę ich naprawdę polecić

Gość gość
Też jestem zdania, że lepiej w innej miejscowości niż rodzina. Musicie mieć swoje życie i spokój. A jak już się zdecydujecie na budowę to od siebie mogę wam polecić betoniarnię www.bankorbet.pl w Tarnowa, zamawialiśmy od nich beton w trakcie budowy

Gość gość
Może w zupełnie innym miejscu? My niedawno kupiliśmy działkę budowlaną w Kobylance www.dzialki-szczecin.com, piękna okolica, blisko do miasta. Może i Ciebie zainteresuje to miejsce

Może się to wydać nadzwyczaj zwyczajne, ale jeśli myśleć o działce na całe życie, to osobiście polecam Kraków i okolice ;) że aż tak rymem zarzuce. Zbudowaliśmy się w Mogilanach w zeszłym roku z żoną. Okolica przepiękna, sąsiedzi super, a ceny gruntów nie takie tragiczne. Od razu podłapaliśmy kontakty do fachowców, zakupiliśmy działkę, skorzystaliśmy z odpowiedniej budowlanki, m.in betonu - http://betonnadom.pl/lokalizacje/beton-krakow - wszystko postawiliśmy w dwa miesiące i voila, żyć nie umierać!

Gość Azazi
Rzućcie monetą. A tak całkiem serio, to działkę możecie sprzedać a kupić trochę z daleka od Twoich rodziców i od jego taty z babcią. Skoro nie możecie się zgodzić, to trzeba pójść na ustępstwa, ale z obydwu stron. Polecam poszukać fajnej działeczki, która Wam obojgu się spodoba http://homla.pl/ Czemu zawsze tak każdy ciągnie w swoją stronę?