Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość proszę odp

Pytanie o przedszkole.

Polecane posty

Gość proszę odp

Witam . Planuje od wrzesnia posłać dziecko do przedszkola. Od jakiegoś czasu mieszkamy na wsi i podlegamy pod inna gmine. Pracujemy nadal w mieście w którym do niedawna mieszkaliśmy . Tutaj mieszkają tez dziadkowie ktorzy odbieraliby dziecko ze szkoły. Czy muszę przemeldować dziecko ?

Gość gość
Chcesz poslac do przedszkola a dziadkowie odbierali ze szkoly. Zdecyduj sie gdzie dziecko posylasz do szkoly czy przedszkola

Gość proszę odp
do przedszkola. Słuchaj każdy może się pomylić. Proszę o odp mamy które wiedzą coś w tym temacie.

Gość gość
Nie wiem. Moje dostało sie bez problemu i nikt na nic nie patrzyl. Ale ja mieszkam w centrum wroclawia i w poblizu mam 12placowek do wyboru wiec to nie to samo pewnie? Wypelnialam ankiete pod dziecko. Zrob to samo i z glowy.

Gość gość
Dziecko bedzie chodzic do przedszkola w mieście, tak? W przedszkolu do, ktorego uczeszcza moj syn, podczas rekrutacji wymagany byl meldunek rodzicow w naszej gminie oraz zaswiadczenie o zatrudnieniu,tzn niewymagane, tylko dzieci, ktorych rodzice spelniali te warunki, byly przyjmowane w pierwszej kolejnosci.

Gość gość
rozumiem, czyli oprócz dziecka będę musiała przemeldować też siebie. Bo jak na wniosku napisze adres dziecka inny a ja inny. To chore..

Gość proszę odp
to ja pisałam wyżej . Ale ty masz inna stytuacje. Oddałaś dziecko do przedszkola we wrocku bo tam mieszkasz i tam masz gmine. Ja chce dać dziecko do przedszkola w mieście który nie jest moja gmina ale tam pracujemy.

Gość gość
mozesz zapisać ale pierwszeństwo maja dzieci mieszkające w miescie ...tak jest u nas .

Gość gość
czy przedszkola weryfikują wogle dane z formularza ??? sprawdzają faktycznie gdzie kto mieszka ? Z tego co wiem to nie

Gość proszę odp
tam gdzie chce zapisać dziecko też jest tak najpierw przyjmują dzieci z gminy jak zostaną miejsca to przyjmują też dziecki spoza. Tak jest zapisane w regulaminie ale w praktyce to sie nie zdarza. Nigdy nie zostaje miejsc

Gość costbau
Nie musisz przemeldowywać dziecka. wypełniając wniosek rekrutacyjny spotkasz się z punktem: "Przedszkole wskazane we wniosku jest najbliżej położonym od miejsca zamieszkania dziecka/miejsca pracy jednego z rodziców przedszkolem". tak mi się wydaje :) możesz również zadzwonić i zaczerpnąć infor. w danym przedszkolu. trzymam kciuki.

Gość proszę odp
oby liczyło sie faktycznie też miejsce pracy.Jutro pojedzże po przedszkolach i popytam.