Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

katarzyna22

katar u 9 miesięcznego dziecka

Polecane posty

Witam. Od urodzenia moja córka nie chorowała ani razu dziś w nocy cala noc przeplakala kręciła się nie chciała mleka słychać było ze charczy jej w nosky rano zapyscilam parę razy wodę morska leci jej wodnisty katar ciągle. Mierzylam jej temperaturę ma 37. Jest marudna nie chce wogole mleka zjadla aby jogurta i troszkę zupki ale dużo pije. Co poradzicie? Udać się do lekarza?

Gość gość
Udać się do lekarza, teraz te wirusy krążą - nie czekaj, zanim się przerodzi w zapalenie oskrzeli albo coś gorszego.... Dostaniesz spray do noska, dziecko odetchnie, Ty się uspokoisz.

Gość Jedynaczka4
Witam serdecznie.Wprawdzie nie mam dużego doświadczenia i też wspomagam się prosząc o radę inne mamy z forum. Radzę koniecznie pójść z dzieckiem do lekarza zanim choroba bardziej się rozwinie.

Gość gość
a ja radzę poczekać i zobaczyć czy cos sie rozwinie czy to tylko katar i samo przejdzie... Pójdziesz do lekarza to i tak nic nie dostaniesz albo paracetamol na odczepnego jak bedziesz spanikowana maruda a dziecko w przychodni na 100% zalapie cos większego niz katar... i wtedy oczywiście bedziesz z siebie dumna ze poszlas bo miałas przeczucie ze cos sie dzieje a tak naprawdę sama zarazisz dziecko....

No właśnie dlatego wole poczekać do jutra ostatnio jak byłam z mała u doktora tylko z wynikami to cala przychodnia zakichanych zasmarkanych a nikt nawet nie przepuścił z tak małym dzieckiem. Mam wodę morska i ibufen dziś tym będę ratować sie jak się pogorszy to jutro pojade

Gość gość
a odciągałaś ten katar gruszka lub frida? jeśli nie to tak zrób i powtarzaj często. jak dorosły ma katar to ciagle w chustke dmucha a dziecko samo sie tego z nosa nie pozbędzie. 37 to u małego dziecka nic groźnego, ale sam katar może narobić problemów- u mojego syna sie rozkręciło zapalenie ucha i to dopiero była jazda

Odciagam gruszka ale wogole się nie daje jest jeden wielki pisk. Dobrze chociaż bo spływa jej ten katar a nie leci do gardła. Boje się az nocy bo dziś to była masakra jeszcze nigdy tak nie było chociaż i tak nie przespała nigdy nocy. Do tego dochodzą jeszcze ząbki które od 4 miesięcy nie chcą się przebic

Gość gość
Ja bym poczekała z wizytą u lekarza. Podawaj witaminę C, psikaj wodą morską i odciągaj katar. Jak dużo pije - to dobrze. Na noc możesz psikąć nasivinem soft. Na ten moment tyle samo powie Ci lekarz

Gość Agusiaaa86
gruszka to w ogóle się nie nadaje, frida albo katarek jak już. Z samym katarkiem się nie pchaj do lekarza bo załapie coś gorszego w przychodni bo teraz jakiś wirus panuje okropny i mnóstwo dzieci chorych. Ja na katar sól morska albo fizjologiczna i pewnie to od ząbków, moj też ma 9 m-cy i też katarek przy każdym ząbku jak idzie... ale kontroluj temperaturę dziecka.

Gość gość
Nasivin to nie antybiotyk. To spray do nosa. Ułatwiający oddychanie. Nasivinu soft można używać powyżej 3 miesiąca. Działanie Lek Nasivin soft 0,01% zawiera jako substancję czynną oksymetazoliny chlorowodorek, który zwęża naczynia krwionośne. Podanie leku Nasivin soft 0,01% zmniejsza obrzęk zmienionej zapalnie błony śluzowej i hamuje nadmierne wydzielanie, co ułatwia swobodne oddychanie przez nos. Zmniejszenie przekrwienia błony śluzowej nosa powoduje również otwarcie i rozszerzenie przewodów odprowadzających zatok przynosowych i odblokowuje trąbki słuchowe. Ułatwia to usuwanie wydzieliny i wyleczenie zakażenia bakteryjnego. Nasivin soft 0,01% nie zawiera substancji konserwujących. Wskazania Obrzęk błon śluzowych występujących w ostrym zapaleniu błony śluzowej nosa, naczynioruchowym zapaleniu błony śluzowej nosa, alergicznym zapaleniu błony śluzowej nosa, zapaleniu zatok przynosowych, zapaleniu trąbki słuchowej, zapaleniu ucha środkowego. Dawkowanie Nasivin Soft 0,01% - niemowlęta powyżej 3 miesiąca życia do ukończenia 1 roku życia 1 do 2 kropli do każdego otworu nosowego 2 do 3 razy na dobę.

Gość gość
u mnie gruszka też nie działała, musiałam fridą zaciągać i też była walka wszystkimi kończynami. trzeba przetrwać, zacisnąć zęby i ciągnąć. chyba można też inhalować solą, śluzówka sie jeszcze nawilży

Gość gość
Polecam inhalacje z soli. Chodze do b. Dobrego pediatry a mój niemowlak ciagle choruje. Nie isc do przychodni tylko z katarkiem bo złapie coś o wiele gorszego..

Gość gość
oczywiście dostępny bez recepty, zresztą możesz poradzić sie w aptece.

Gość Agusiaaa86
tak ale musisz powiedzieć w aptece, że dla niemowlaka bo sa tez dla dorosłych. Ale to jak już na noc najlepiej albo przed dzienną drzemką zastosować i nie za długo.

Gość gość
Nasivin soft 0,01% są własnie dla niemowlaka. Dla dorosłych jest zwykły Nasivin

Gość gość
Paracetamol w czopku, Ibuprofen (Nurofen)

Gość gość
Katarzyna22 a ty nie potrafisz iść do lekarza tylko z każdym swoim problemem lecisz na to forum?juz kolejny temat zakładasz o swojej córce i sie kompromitujesz .Nie stać cie na pediatrę?zalosne....kafeterianki sobie napiszą co chca a ty to traktujesz jak wyrocznię....

Gość gość
Mama trójki dzieci : 1.Inhalator kupić i robić inhalacje z soli 2.witamina cebiob 3. Nurofen lub ibufen lepszy bo działa też przeciwzapalnie 4. Sól do nosa a najlepszy ściągacz to sopelek ( działa jak frida ale podłączą się go do odkurzacza wygoogluj sobie) 5. Maść rozgrzewające dla niemowląt, maść majerankowa pod nos. 6. Piciu dużo ja mam domowy sok malinowy jest super Na razie przeczekać z tym lekarzem chyba ze gorączką wyższa lub zacznie brzydko kaszlec