Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Do mam!

Polecane posty

Gość gość

Jest godzina 15 a córka półtora roku już 4 raz robi kupkę. Wcześniej nie zdarzało się coś podobnego. Fizycznie czuje się dobrze. Brak gorączki, gdy pytam czy boli brzuszek lub 'gdzie boli' mówi, że 'nie'. Lekarz czy poczekać do wieczora?

Gość gość
Poczekać i dawać dużo pić. Skoro nie ma żadnych innych objawów to może po prostu coś zjadła, co jej zaszkodziło. Jeśli wieczorem pojawi się gorączka to idź jutro do lekarza a jak nie to wstrzymaj się ok 3 dni. Pewnie samo przejdzie.

Gość gość
Zależy, wybacz za określenie, ale czy robi rzadką? Jeśli nie, chyba bym poczekała.

Gość gość
bardzo dziękuję za odpowiedź. Po depresji poporodowej jestem straszną panikarą jeśli chodzi o małą.

Gość gość
robi tak pół na pół. Z reguły miałyśmy problem, bo właśnie miała zatwardzenia lub przy wypróżnianiu się bardzo ją bolało (około 3-4 pierwsze miesiące). Na wszelki wypadek raz jeszcze zmierzę gorączkę, bo czoło ma cieplutkie. Możliwe, że dlatego że biega po domu, ale lepiej sprawdzić niż się martwić

Gość gość
Rozumiem :) ja unikam lekarza jak ognia i idę tylko wtedy kiedy widzę, że naprawdę jest konieczność. W przypadku np. jednego dnia z biegunką wolę zostać z małym niż iść do lekarza i ryzykować, że coś poważnego złapie w poczekalni. Może córka zjadła jakieś owoce czy coś co ją nieco "rozluźnia" (mój ma tak zawsze po burakach) albo jest to związane z ząbkowaniem. Dopóki nie ma wysokiej gorączki i nie ma humor to myślę, że możesz być spokojna.

Gość gość
Może żeby jej idą po prostu

Gość gość
No właśnie ja również unikam lekarzy. Mnie jako dziecko 'załatwili' na całe życie. Poczekam do jutra (jeśli się nie polepszy) lub gdy będzie działo się coś z małą ;) Jeszcze raz dziękuję.

Gość gość
Ząbki ma już prawie wszystkie i nigdy nie reagowała tak na ząbkowanie. Ale może masz rację ;)

poczekaj do wieczora... mogę polecić węgiel w kroplkach o smaku coli :) pomaga :)

Gość gość
costbau zaopatrzę się w ten węgiel nawet zaraz, ale możesz mi powiedzieć czy podawać go już w tej chwili? Córa czuje się dobrze, ale nie chcę żeby z mojej winy lub zaniedbania czuła się źle.

Gość gość
Z 15.48 - mojemu podaję enterol 250, ale to wtedy, kiedy kupki są naprawdę luźne. Jak są o normalnej konsystencji tyle że częściej, to po prostu przeczekuję.

Gość gość
A piątki już jej wyszły? Bo moja reagowała luźnymi kupami właśnie przy piątkach. Jak nie ma wymiotów to lepiej zostańcie w domu, nie ciągaj jej po lekarzach - ja swoje dziecko staram się leczyć w domu póki można, na szczęście rzadko choruje, ostatnio miała jelitówkę właśnie z biegunką, podawałam smectę, dużo płynów, Orsalit, marchew gotowaną i biały ryż.

Gość gość
No właśnie nie ma jednej górnej piątki. Więc może to akurat ząbkowanie. Dziwi mnie tylko, że nic jej nie boli. Zawsze gdy zapytam 'gdzie boli' to pokazuje paluszkiem. Cóż jest jeszcze malutka więc można uznać, że nie do końca można wierzyć w to co mówi? Może boli tylko nie potrafi do końca pokazać o co chodzi?

Gość costbau
entarol 250 suep sprawa :) Wegiel w kropelkach w każdej chwili... nie jest on szkodliwy, wiec sporadycznie można go podać, bez obaw (przynajmniej ja tak robilam). Polecam tez przepis, który sie sprawdza: (EKO) marchew gotowac okolo 2 godzin potem zrobic z niej puree i gotowe. Efekt murowany :) Jesli malej nie przejdzie idz jutro z Nią do lekarza.

Gość Rosnę zdrowo
Drogie Mamy, szukacie miejsca do wymiany swoich uwag i doświadczeń? Rosnę zdrowo to miejsce dla Rodziców! Miejsce o dzieciach, dzieciństwie, rodzicielstwie, wychowaniu. Porozmawiajmy :) https://www.facebook.com/pages/Rosn%C4%99-zdrowo/614325838713934?sk=timeline