Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co w podziękowaniu dla gości?

Polecane posty

Gość gość

Hej, co proponujecie na podziękowania dla gości? Nie ukrywam, że na słoiczki miodu za 8 zł sztuka nie mamy zbytnio kasy i nie wiem w jaki sposób można podziękować gościom. Nie chce aby to było ciasto na wyjście. Chciałabym podziękować jakoś na wstępie. Dajcie jakieś pomysły :)

Gość gość
ciasto i nie kombinuj.

Gość gość
Napisałam, że nie chce dawać ciasta bo dla mnie to staroświecki zwyczaj.

Gość gość
ja jako gość też wolałabym ciasto. Ty pewnie wolałbyś dać migdały w białej czekoladzie, które wylądują w koszu, albo ramkę z zdjęciem ślubnym, gdzie każdy gość maaarzy aby postawić twoją i twojego męża podobiznę nad kominkiem. Nie wydziwiaj i daj ciasto, nic tak nie smakuje na drugi dzień po weselu jak właśnie ciasto.

Gość gość
Myślałam o jakimś dobrym cukierku z podziękowaniami. ;)

Gość gość
drobny cukierek, bo dwa kawałki sernika plus krążek makowca kosztuje więcej? No to jak ty w ten sposób rozumiesz że ciasto jest staroświeckie, to poczęstuj gości tictacami. Po dwa na osobę, no nie, dobra, jeden wystarczy.

Gość gość
O ludki, nie o to chodzi :P Dawno już byłam na takim weselu gdzie dawali ciasto w podziękowaniu :P wydaje mi się to już staroświeckie :P Myślę że lepiej położyć na każdym talerzyku dobrego cukierka, ciastko z wróżbą lub mini sękacza :) chyba że macie jeszcze jakieś pomysły :)

Praktycznie na każdym weselu jakim byłam dostawałam ciasto i wódkę ( na swoim też tak miałam ) - dla mnie to najlepsza opcja. Tylko na dwóch były cukierki / cukiereczki - walały się tylko po stołach i tak naprawdę nikt tego nie bierze ....prócz dzieci które wręcz kłócą się o te łakocie :d

Gość gość
autorko, a co ty chciałabyś dostać w takiej sytuacji? Odpowiedz sobie na to pytanie z perspektywy gościa a nie organizatora. Kiedyś na weselu spotkałam się z sytuacją gdzie Młodzi postawili przy każdym talerzu takie małe, śmieszne z przyklejonymi oczkami kaktusy w doniczkach. Kupili je chyba w tesc0 za 3,50zł. Oryginalnie i z humorem

Gość gość
Ja dostalam aniolka,ktory stoi na meblach i sie kurzy :/ Wolalabym dostac magnez na lodowke/ dlugopis itp. Cos praktycznego ;)

Gość gość
małe mydełka dostaliśmy kiedyś w kształcie róży - bardzo fajny prezent. Aniołek poszedł do wyrzucenia. Bańki mydlane też były, przy pierwszym tańcu ludzie puszczali je fajnie wyszło na filmie ale prezent taki sobie. Minisękacze u siostry były - super. I malutkie alkohole różnosmakowe, do tej pory zastanawiam się skąd je wzięli

Gość gość
Przede wszystkim nie ma obowiązku dziękowania czymkolwiek, dla mnie to niepotrzebny zwyczaj i sama go na swoim weselu nie zastosowałam. Jako gość przede wszystkim nie lubię kurzołapów (figurki, magnesiki itp) bo tylko leży i zawadza a wyrzucić glupio, zwłaszcza, że niektórzy młodzi jak nas odwiedzają to tylko wypatrują gdzie prezent od nich.

Gość gość
Ale magnez na lodowke jest praktyczny. Wiesz zawsze mozna sobie ulokowac na widoku w kuchni np. jakas wazna sprawe do zatatwienia itp. Natomiast figurki czy migdaly w torebkach z organzy to moim zdaniem niepotrzebny wydatek mlodych bo migdaly zjesz a torebeczke wyrzucisz bo co z tym zrobisz? A malo slodkosci jest na weselach??? A figurki to babiloty nic tylko sie kurza :/

Gość gość
To mówicie że cukierki to lipa? Może i racja.. Ajj to co tu innego? Też myśleliśmy o magnesach ale dla każdego gościa to troche głupio bo zawali całą lodówkę jak rodzina np 5 osobowa. Hmm..

Gość gość
??

Gość gość
Nic nie daj. To lepsze niż byle co za 50 groszy.

Gość gość
50 groszy? Skąd ta cena? I za co ? :-D