Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy to jest fair ze jeden z rodzeństwa mieszka w domu a drugi wynajmuje?

Polecane posty

Gość gość

Co myślicie na ten temat? Ze jedno z rodzeństwa mieszka w domu, a drugie wynajmuje mieszkanie? Czy jest to jakaś ujma? Czy wy na przykład woleli byście mieszkać z doroslym bratem/siostrą (i z rodziną tegoz rodzeństwa) pod jednym dachem na kupie ale móc korzystać z ogrodu, itp. Czy woleli byście coś wynająć i rządzić się samemu???

Gość gość
Na kupie to można mieszkać w ciasnym mieszkaniu, a tu wspominasz o ogrodzie, więc jest pewnie dom i duża swoboda

Gość gość
Dom parterowy, 2 pokoje, salon, kuchnia, łazienka. Nie wiem czy w takim przypadku jest swoboda, raczej nie bardzo, juz z jedna kuchnia sa przeważnie problemy

Gość gość
Bylam w takiej sytuacji i wolalam wynająć. Przykro mi było ze siostra za nic nie placila bo wszystkie koszta zwiazane z domem czyli woda gaz prad placili rodzice. Ja za wszystko placilam sama. Mieszkalam w wiekszym miescie i tam pracowalam. Siostra jest starsza, wziela pierwsza slub wiec to ona zostala. Ja z mężem wzielam kredyt na 30 lat zbudowalismy piekny dom i mieszkamy na swoim. Roznica jest taka ze ja bede splacac kredyt za dom do emerytury a siostra nie ma długów. Takie życie

Gość gość
Gosciu z 9.51 rozumiem ze teraz jesteś szczesliwa, masz swój dom, do którego doszlas ty sama. Ale czy ani razu nie bolało cie ze siostra ma łatwiej w życiu? Albo żeby cie splacila?

Gość gość
Bolało mnie i boli. Jeśli chodzi o splate to nie bardzo bo nie stac jej na to a nie wierze ze wezmie kredyt ok 200 tys zeby było fair. Wiem ze mi nie da wiec nie mowie nic na ten temat bo nie chce popsuc naszych relacji