Gość gość Napisano Marzec 24, 2015 Witam wszystkich. Potrzebuję pomocy w sprawie doboru studiów. Jestem tegoroczną maturzystką i wciąż nie jestem pewna co do kierunku na jakim chcę studiować. Piszę tutaj, poniewiaż nie ma mi kto doradzić, żaden z moich znajomych nie podjął takich studiów. Bardzo chciałabym studiować hispanistykę, język hiszpański mieć w 'jednym palcu', dokładnie znać kulturę Hiszpanii i po prostu wiedzieć o niej wszystko :) Znam dosyć dobrze język angielski, na poziomie C1, języka francuskiego uczę sie 3 lata, maturę piszę z dwóch języków na poziomie rozszerzonym lecz hiszpańskiego ogólnie nie znam, może pojedyncze słówka, za to go dobrze słyszę. W przyszłości chciałabym go nauczać lub po prostu tłumaczyć. Pod uwagę biorę UŁ lub też UW tyle, że na UW jest to iberystyka. Co o tym myślicie, może ktos z Was studiuje na tym kierunku i mógłby mi coś podpowiedzieć? Może go ktoś z Was nawet ukończył? Czy trudno w ogóle jest się tam dostać? Bardzo byłabym wdzięczna jeżeli ktoś mógłby mi coś doradzić, z góry wielkie dzięki ! :) Pozdrawiam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach