Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pamiatka chrztu ;)

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny, moja siostra niedawno urodziła synka, a ja zostałam mamą chrzestną :):) Za równy miesiąc będziemy mieli chrzest, a ja już stresuję się, że wciąż nie mam prezentu, ani nawet pomysłu. Ktoś coś doradzi? Z góry dziękuję serdecznie

Gość gość
Moje dziecko dostało m.in. Taki album małego dziecka, gdzie się wkleja zdjęcia, wpisuje osiągnięcia itp. Fajna pamiątka. Od chrzestnego z kolei obrazek posrebrzany z Aniołem Stróżem.

Gość gość
aniołek szamotowy albo obrazek na sciane

Gość gość
teraz to tylko kasa się liczy a nie obrazeczki czy aniołki...

Gość gość
No właśnie.. a pytałaś chociaż czy chcą coś "religijnego" czy może niekoniecznie? Czy robią chrzest, bo "tak wypada, tak się przyjęło, bo co powie rodzina", czy dlatego, że czują taką potrzebę, że uważają, że to jest potrzebne, ważne itp. To chyba ma jednak znaczenie przy wyborze prezentów. Mój mąż akiś czas temu został chrzestnym, mimo moich protestów, że to bez sensu, że po co się zgadza...tym bardziej, że zostać nim nie powinien (nasze dziecko nie jest ochrzczone). I jak rozmawialiśmy z rodzicami dziecka, to w sumie wyszło, że jak gdyby inicjatorem chrztu była matka dziecka, a w zasadzie rodzice rodziców, czyli dziadkowie. Ojciec dziecka twierdził, że jemu wszystko jedno, jemu to nie jest potrzebne, po co to itp. Więc się pytałam o prezenty czy mają być religijne, jakieś książeczki, biblie czy inne cuda.. ale stwierdził, że nie, bo i tak to im nie jest potrzebne, nie będzie co z tym zrobić itp. Dlatego dziecko dostało dwie muzyczne zabawki, przynajmniej z nich korzysta. Jeśli jednak jest to chrzest, który ma znaczenie dla rodziców i ma mieć znaczenie dla dziecka, to pełno jest tych bibelotów.. jakieś buciki srebrne z grawerem, łyżeczka, smoczek... jakieś dekoracje do postawienia w pokoju szklane grawerowane itp.

Gość gość
ja bym dała kase, ale mozna jeszcze kupić prezent u jubilera w postaci srebrnej grzechotki, łyżeczki, smoczka z grawerem. Kazda z tych figurek ma jakies znaczenie np. łyzeczka zeby nie zabrakło nigdy dziecku jedzenia:D

Gość gość
Jako chrzestna to myślę że powinnaś dać coś na pamiątkę np. srebrną łyżeczkę czy smoczek plus jakiś konkretny praktyczny prezent albo kartę podarunkową do sklepu z akcesoriami dziecięcymi. Pieniędzy bym nie dawała - kojarzy mi się to prostacko.

Gość gość
Ja dałam zaproszenie na sesje zdjęciowa dziecięca.

Gość gość
moj syn dostal zloty krzyz .(bez jezusa itd). I powiem wam szczerze, wole pamiatki, a nie "siano".. Ja od starych nie dostalam zadnych pamiatek z chrztu, z komuni swietej.. nic. Wszystko maja u siebie - i pewnie nigdy tego nie dostane.

Gość gość
Posłuchaj, ostatnio odkryłam sklep który mnie powalil na łopatki . Co powiesz na buciki sznurowane z dedykacją od chrzestnej ? :) Albo specjalna butelka i smoczek dla maluszka w brązie albo bieli? Zobacz jak to wygląda http://www.artess.pl/sklep/pamiatki-z-bucikami-metalizacja-bucikow/100-prezent-na-chrzest-dla-chlopca.html do tego możesz zamówić jakąś dedykację specjalnie od Ciebie. Dla mnie nie ma lepszej opcji na pamiątkę

Gość gość
autorko my jestesmy świeżo po chrzcinach chłopak jest chrzestnym rodzice majętni dziecka my kupiliśmy leżaczek-bujaczek i srebny smoczek w ładnym pudełku w srodku jest jeszcze tabliczka z zyczeniami wierszykiem data i od kogo matka dziecka jak to zobaczyła i przeczytała miała łzy w oczach bardzo łądna pamiątka na całe życie zamówilismy na allegro popatrz jest tego mnóstwo i róznych cenach a jako prezent możesz kupić np łóżeczko turystyczne kojec mate edukacyjną chodzik jest w czym wybierać.Równiez Uważam że danie kasy to pójście na łatwizne chrzest to nie zbiórka kasy ale to moje zdanie

Gość gość
bardzo fajny prezent pani wyżej dała zaproszenie na sesje rewelacja :)