Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość sylwia

Atopowe zapalenie skóry

Polecane posty

Gość gość sylwia

Czy atopowe zapalenie skóry moze byc tylko przez mleko? Mój 3-miesieczny synek od dobrego miesiąca je mleko bebilon Pepti i nadal wychodzą mu plamy na buzi czy mozliwe zeby bylo to spowodowane czyms innym a nie mlekiem? Czy moze musze jeszcze poczekać na poprawę?

Gość gość
Ja mam 72 lata i od 3 lat cirpie na ta chorobe. Leczylem sie najpierw na grzybice potem na chlamidie. Ale probka skory potwierdzila atopowe zapalenie skory. od 3 tygodni pije ziola Kozlowskiego nr 50 i 51 i wysypka ustepuje i mysle ze niebawem sie tego swinstwa pozbede.

Gość gość sylwia
No tak tylko ze my dorośli możemy wszystkiego próbować żeby nam pomogło a takie malenstwo może nie wiele

Gość gość
Tak bardzo ci wspolczuje i temu malenstwu, to rozpacz.

Gość a ja nienawidze facetow
Ja mam azs i poza mlekiem uczulaja mnie tez jajka, pszenica, marchew, rumianek, nagietek, jablka, orzechy ziemne, dorsz, roztocza, cebula, pylki traw, pylki brzozy, kot, pies, konserwanty, wiele skladnikow kosmetykow. Bardzo często sto alergenem sa tez pomidory (ktore ja z kolei dobrze toleruje). Jakiej uzywasz chemii do prania i jakich kosmetykow?

Gość a ja nienawidze facetow
Aha i jak uczulaja jajka i mleko to uczulaja tez drob-kurczak i cielecina, a nawet wolowina. W kazdym razie lepiej unikac. Ja po kurczaku i cielecinie zle sie czuje, indyk z kolei mi sluzy. Co do sygestii o kandydozie to zdecydowanie sie zgadzam, aczkolwiek niestety jestem za slaba by sie ostro trzymac diety, a pomaga.

Gość gość
Kandydoza nie powoduje wysypki na skorze. na to jest dobrze brac Nystatyne.

Gość tehcjbkbkno
Kandydoza jak najbardziej powoduje wysypki oraz caly szereg innych objawow.

Polecam Wam Dermaveel. Stosuję na swoje AZS i jestem bardzo zadowolona z efektu. Nie ma barwników, konserwantów, a co najważniejsze nie miewam już takiego swędzenia skóry. Sprawdźcie, dla dzieci też wskazany :) powodzenia!

Gość Beatria
W sprawie przyczyn atopowego zapalenia skóry u Twojego dziecka powinnaś chyba się zwrócić do lekarza. A jak nie pomoże, to do kolejnego, do specjalisty. Tutaj nikt nie odpowie na takie pytanie. Z własnego doświadczenia mogę tylko polecić Sensiderm, który świetnie sprawdzał się u mojego dziecka http://www.bepanthen.pl/product.php?id=sensiderm-bepanthen Każda mama musi jednak znaleźć własną drogę, jak pomóc dziecku.

podrzucam Wam Dermaveel. był kiedyś dłuższy wątek na jego temat na wizażu, tam o nim dziewczyny pisały w superlatywach i sama spróbowałam. jest świetny. kup sobie koniecznie i nie będziesz już musiała znajdowac ratunku na forum:DD

Gość gość
Generalnie mówiąc to nie poradziłabym sobie bez dobrych kosmetyków z atopis.pl one świetnie łagodzą mi wszelkie zaczerwienienia. Bardzo fajnie pielęgnują moją skórę.

Gość gość

u mnie znaczną poprawę przynosiło stosowanie kosmetyków z serii Atopis, maja olej konopny w składzie