Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moj facet nie szuka pracy

Polecane posty

Gość gość

Zastanawiam się czy go nie zostawić. Ale bardzo go kocham i to mnie powstrzymuje.

Gość gość
A lat ile ma ?

Gość gość
26

Gość gość
W tym wieku powinien pracować, lub szukać pracy. DLaczego nie szuka ?

Gość gość
Bo nie ma pracy w jego zawodzie w naszej okolicy. Wstyd mi za niego :(

Gość gość
Ma studia, jaki ma zawód ?

W ogóle nie szuka pracy? Czy może było tak, że szukał, ale nie udawało mu się niczego znaleźć przez długi czas i zrażony niepowodzeniem przestał jej szukać? Niestety wśród osób długotrwale bezrobotnych, którzy np. ponad rok nie mogą znaleźć zatrudnienia zwiększa się ryzyko zaburzeń, np. depresji.

Gość gość
moze widzi ze go utrzymujesz i sie przyzwyczail. odetnij go od kasy

Gość gość
no skoro nie ma pracy dla niego to co sie dziwisz??? myslalam ze nie moze znalesc. sie zdecyduj czy nie szuka czy szuka ale znalesc nie moze bo to jednak roznica jest

Gość gość
Nie ma, ale ma szkole informatyczna skonczona. Pracowal jakis czas, ale niestety umowa sie skonczyla. Wysle cv jak widzi ogloszenie, ale nikt sie nie odzywa.

Gość gość
On twierdzi, ze dla niego nie ma, ale widze, ze ludzie dostaja prace w tym zawodzie. Wiec widocznie nie szuka. Ale teraz sa takie czasy, ze sie nie pracuje w swoich zawodach tylko lapie sie czegokolwiek, a on nie chce do byle jakiej pracy pojsc. Nawet znajomi mu proponowali, to tu nie, tam nie...

Gość gość
Ja na przykład chodziłam się pytać po pracodawcach o pracę, nic z tego nie wyszło, ale przynajmniej mam sumienie czyste, że się starałam. Żeby nie było, teraz pracuję, więc nie chodzi mi o to by mnie facet utrzymywał. Chcę po prostu z nim żyć, zamieszkać z nim, wziąć kiedyś ślub, ale bez pieniędzy się nie da.

Gość gość
To cudowny człowiek. Kochający i uczynny, ale ten brak pracy... Zostawiłybyście z takiego powodu faceta?

Gość gość
Ale teraz sa takie czasy, ze sie nie pracuje w swoich zawodach tylko lapie sie czegokolwiek, Zxcvbnm Najglupsze stwierdzenie jakie czytalem,no sory. Czegokolwiek? To za tysiaka czy dwa tez? No prosze Cie...Szanujmy sie, lepiej nie pracowac niz pracowac w zawodzie albo firmie ktora bedzie Cie wnerwiala, z ktorej i tak nic nie bedzie bo po otrzymaniu wynagrodzenia zastanawiasz sie co kupic bo na wszystko nie wystarczy. Praca MUSI odpowiadac i MUSI zapewniac godny byt.

Gość gość
Poczekaj, może znajdzie, tylko niech coś robi w tym kierunku, żeby znaleźć pracę w swoim zawodzie.

Gość gość
Normalna kobieta nie zadawalaby takich glupich pytan ale Ty go zostaw, nie kochasz go,bo bys sie nad tym nie zastanawiala, wyglada jakby bardziej liczylo sie ile zarabia niz jaki jest. Wy mlodzi teraz glupi niestety jestescie.

Gość gość
Ciekawe czy Ty bys byla z facetem, ktory nie ma zadnych perspektyw... Tacy jesteście mądrzy niektórzy, a pomyslcie jakbyście w takiej sytuacji byli. Zero zrozumienia.

Gość gość
Gosciu z 15.29 - a czy Ty byś wolała nie pracować wcale i mieszkać pod mostem bo się szanujesz i byle jakiej pracy nie chwycisz czy jednak wolałabyś mieć ciepło w tyłek i mieć co zjeść?

Gość gość
.