Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kruszka83

pierwsze dziecko po 30tce

Polecane posty

Gość kruszka83

Mam 32 lata i w końcu się udało. Jestem w pierwszej ciąży:) wszystko jest dla mnie nowe i przez wiek boję się o żeby wszystko było ok miedzy badaniami. Miesiące miedzy wizytami u gina strasznie mi się dłużą... Jak się pozbyć tej niepewności i strachu?

Gość gość
każda przyszła matka ma w sobie strach o dzieciątko:-) nie myśl o tym co najgorsze. W którym tygodniu jestes?

Gość gość
Nie przejmuj się teraz mnóstwo kobiet rodzi po 30 a nawet 35 roku życia pierwsze maleństwo i wszystko jest OK. Ja urodziłam w wieku 30 lat ciąża bez komplikacji, bez mdłości , do końca ciąży pracowałam, poród cesarka ze wskazaniem wąska miednica , przeszłam super , mała urodziła się zdrowa Uważam ze po 30 to najlepszy wiek na dziecko

Gość gość
pomyśl, że nie ty jedna i nie ty ostatnia, przyciągnij pozytywne myśli a wszystko będzie dobrze :)

Gość gość
Nie rozumiem skąd takie obawy. Wcześniej wszyscy krzyczeli, żeby rodzic po 30 stce, bo młodość mija, bo odpowiedzialność, a teraz wszystkie rodzą po 20 i nagle po 30 to jakieś obawy i wyzywanie kobiet od babć -.-

Gość kruszka83
Jestem w 14 tygodniu. Byłam już na badaniach prenatalnych i wszystko wyszło ok tylko wiek mi zaniża wynik. Boję się że każde ukłucie w brzuchu może coś oznaczać. Jakbym mogła go bym się na stałe podłączyła do jakiegoś usg żeby mieć podgląd czy dzidziuś się rusza i czy wszystko jest ok.

Gość serotkaa
Bez przesady. Jesteś tuż po 30-tce, a nie tuż przd 50-tką. Teraz kobiety 40+ też często rodzą dzieci, a Ty mając 30+, zwłaszcza jak jestez z dużego miasta to jesteś pewnie blisko średniej. Ja też miałam skończone 32 lata gdy urodziłam pierwsze dziecko, teraz jestem w drugiej ciąży i urodzę jak będe miała skończone 34 i akurat wiekiem swoim absolutnie sie nie przejmuję. Pierwsza ciąża przebiegła super, z druga też póki co wszystko ok.

Gość kruszka83
chciałabym się nie martwić ale jest to silniejsze ode mnie.... wczoraj jeszcze zadzwoniła położna i przesunęła mi wizytę u gina... ten miesiąc będzie dla mnie strasznie długi.:(

Gość gość
również mam 32 na karku i jestem w pierwszej ciąży. Badania genetyczne dobrze,wyniki książkowe . Wiadomo strach,obawa będzie do 9 miesiąca. Warto wyluzować dla zdrowia dziecka.

Gość gość
mam 35 lat i za miesiąc rodzę pierwsze dziecko badania były ok, dziecko zdrowe nie miałam żadnych problemów z zajsciem w ciążę w ciąży robiłam duzo badan bo przejełam się ale wyszystkie wychodziły super uważam że tak do 35 to normalny wiek do rodzenia po 35 jest już trochę późno tak koło 40 lat ale do 35 jak najbardziej jest czas i nie trzeba panikowac