Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kantor internetowy

Polecane posty

Gość gość

ktoś coś korzystał i może powiedzieć jak to działa i czy jest się czego obawiać?

Gość gość
Ja korzystam z kantora w alior banku. Wybrałam go właśnie dlatego, że wydawał mi sie najbezpieczniejszy. W końcu to bank.

Gość gość
ja korzystałam kilka razy z lidera https://liderwalut.pl/ nigdy nie nawalił, a wcześniej kantor zawieszał sie przy dokonywaniu wymiany i to kosztowało mnie masę stresu zanim się okazało że wszystko jest jednak ok.... nowe może napawać obawami, ale lider akurat pod tym względem działa bez zarzutu...

Gość gość
aaa dzięki :) zawsze to jakieś porównanie, sprawdzę oba sposoby :) mam nadzieję ze jeden z nich okazę się mocno pomocny :)

Gość nonaserio
Wez sie zarejestruj w jakichs dwoch roznych kantorach internetowych, bedziesz miec porownanie zawsze. Sprawdzony serwis od Money.pl : http://www.eii.com.pl/kantor-internetowy/ Wszystko za darmo, wymiana kiedy chcesz i skad chcesz. Kasa od razu na koncie, tylko bankomatu albo sklepu idziemy i placimy. No zyc nie umierac, XXI wiek, nad czym tu myslec?

Gość gość
Znajomy mi polecił http://kantormeritum.pl/ - najpierw chodziłem stacjonarnie, teraz w sumie też czasami tam jestem, jak wracam z pracy. Ale częściej załatwiam sprawę przez telefon/maila. Idealne rozwiązanie i wszystko dzieje się na rachunkach bankowych. :)

Gość gość
Czy ktoś, kto wypowiadał się o Liderze walut, może powiedzieć o nim coś więcej? Bo planuję skorzystać własnie z tego kantoru

Gość gość
ja parę razy też wymieniałam tam pieniądze. poszło szybko, wymienione pieniądze wróciły do mnie może po 15 minutach, więc duży plus za szybkość transakcji.

Gość gość
I naprawdę się opłaca w ten sposób wymieniać walutę?

Gość Marzannaa
W kantorze internetowym zdecydowanie najkorzystniej można wymienić walutę. A banki to naliczają takie prowizje i mają tak niekorzystne kursy, że później bardzo żałuję, że nie skorzystałam z innej opcji. Jeśli ktoś już się decyduje na kantor internetowy, to warto poczytać opinie, sprawdzić kursy oraz jak długo działa. O ile się orientuję, to Ergokantor.pl jest warty polecenia. Korzystne kursy, szybko realizowane transakcje no i przede wszystkim... zadowoleni klienci.

Gość gość
Waluty kartą kredytową też nie warto za granicą pobierać. Nie jest to korzystne

Gość gość
polecam wymianę waluty online na dobrykantor.pl oraz Nordiqa.com

Gość daliaadalia
Korzystam regularnie z Gieldawalut.com i nigdy nie miałam z nimi najmniejszego problemu. Transakcje przebiegają szybko, a kursy mają bardzo dobre. Teraz dla nowych klientów mają fajną promocje - więc tym bardziej warto skorzystać.

Gość gość
Co do pobierania pieniądze za granicą z karty czy płacenia kartą to nie jest taka jednoznaczna sprawa. Otóż kartą do konta w PLN nie warto zdecydowanie się posługiwać, ale już inaczej to wygląda jeśli mamy konto walutowe i spiętą z nim kartę. Wtedy nie występują obciążenia finansowe jak jej używamy za granicą. A żeby walutę mieć na rachunku bez komplikacji i przepłacania, najlepiej kupić bezgotówkowo, za pośrednictwem Pluskantor.pl jest np. bardzo szybko i wygodnie.

Gość gość
Dokładnie, plastik do konta w złotych odpada w przypadku płacenia za granicą ale jak ma się konto walutowe z kartą to zmienia postać rzeczy. Ja z kolei walutę bardzo korzystnie kupuję przez Amronet, do wielu banków bezpłatnie można przelać od nich kasę, to dodatkowa zaleta i zawsze oszczędność.