Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Płeć dziecka

Polecane posty

Gość gość

:) jestem w 14 tygodniu ciąży . lekarz na badaniu usg stwierdził że to za wcześnie aby poznać płeć dziecka. W którym tyg ciąży można się już to wiedzieć?

Gość gość
Ja się dowiedziałam w 12/13 tc. Ale zwykle na półówkowym usg lekarze się wypowiadają.

Gość gość
w 16 tygodniu moja lekarka nie była pewna, bo dziecko się dziwnie ułożyło, ale robiła mi usg właśnie z zamiarem rozpoznania płci. Teraz minął miesiąc i mam nadzieję że na kolejnej wizycie już się dowiem w 100%

Gość gość
Mi powiedzieli w 25tyg ciazy bo plec wtedy jest bardziej wyrazna

Gość gość
Bardzo Wam dziękuję. Czytając te forum niektóre już w 12 tyg ciąży wiedziały o płci dziecka...:)

Gość gość
na tym forum to w 12 tygodniu czują też ruchy dziecka, a mdłości mają tydzień po zapłodnieniu ;)

Gość gość
I ta co nie wymiotuje zapewne poroni lub dziecko będzie chore :/

Gość gość
Naprawdę nie wierzycie, ze lekarze rozpoznają płeć w 12 tc? JAk pisałam wyżej- ja w obu ciążach wiedziałam w 12/13tc choć przy córce lekarka zaznaczyła, ze o dziewczynkach mało kiedy informuje tak wcześnie ale tutaj jest właściwie pewna. Bratowa dowiedziała się w 13tc- również o córce. Wielu moich znajomych dowiaduje się tak wcześnie- niektórzy lekarze zastrzegają sobie tylko, ze na następnym usg potwierdzą na 100%. Jak sprzęt jest dobry dobry i lekarz doświadczony to może stwierdzić płeć w tych tygodniach ciąży.

Gość gość
:-) :-) 13tyg synuś. urodziłam córkę :-) sprzęt i lekarz najlepszy w mieście

Gość gość
Mi w 15 tyg. ciąży powiedział że na 80 proc. dziewczynka,w 18 tyg. dalej dziewczynka :) jestem w 19 tyg. ,jeżeli w kwietniu powie że nadal dziewczynka to uwierze w 100 proc. :)

Gość gość
Ja w 12 tc na badaniu prenatalnym uslyszalam ze na 90 % dziewczynka i jest dzoewczynka. Jednak mtsle ze na zwyklym usg to nie wczesniej niz 16/17 tydzien.

Gość gość
My poznaliśmy płeć w 12t3d, a w 16tc dostaliśmy takie zdjęcia męskości synka że nikt je oglądający nie miał wątpliwości, nie było mowy o pomyłce.

Gość gość
Chodzicie do weterynarzy czy lekarzy? Jak gin w 16 czy później tygodniu nie potrafi dostrzec płci, to jak ma zauważyć jakieś nieprawidłowości czy zmierzyć przezierność, gdzie milimetry mają znaczenie?

Gość gość
u mnie w 16 tygodniu małe się tak ułożyło, że miało pępowinę między nóżkami, mimo to lekarka powiedziała, że wydaje jej się, że to dziewczynka, ma to potwierdzić teraz na dniach

Gość gość
Dziecko rozwija się prawidłowo. Kość nosowa, przeziernosc karku, kość udowa, itd wszystko ok. Tylko maleństwo nie chciało nam pokazać.

Gość gość
usmiech.gifusmiech.gif 13tyg synuś. urodziłam córkę usmiech.gif sprzęt i lekarz najlepszy w mieście xxxxx JAsne, ze pomyłki się zdarzają. Ale zdarzają się też w 20 tygodniu i później. Ale jak najbardziej możliwe jest trafne określenie płci we wczesnej ciąży. W ciągu ostatnich 2-3 lat urodziło się w moim otoczeniu sporo dzieci. Przynajmniej 7 z nich określono trafnie płeć między 12 a 14 tc. Nie uwierzę, że to ślepy traf.

Gość gość
A wierzysz że ktoś czuje ruchy dziecka w drugim miesiącu? :-D

http ://fotoforum.gazeta.pl/photo/9/lb/ai/hstg/aZcacF8AdbzZUeeZ5B.jpg Narządy płciowe u płodu na początkowym etapie sa bardzo do siebie podobne :)

Gość gość
W 12 tyg lekarz, jeden z najlepszych specjalistów od usg w Warszawie powiedział, że na chłopca są małe szanse. A w 22 tyg wyszedł na 100% chłopak! I dziś mam synka :)