Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ciąża na tabletkach, pominięte dwie, drugi miesiąc brak krwawienia

Polecane posty

Gość gość

Witam, od wielu miesięcy biorę tabletki antykoncepcyjne Sylwie 20, 10 stycznia miałam pierwszy dzień ostatniej miesiączki, od 18-30 stycznia współżyłam bez zabezpieczenia, prócz tabletek, w międzyczasie w tymże tygodniu zauważyłąm, że pominęłam dwie tabletki, wzięłam więc dwie od razu. Zamiast odstawić tabletki zaczęlam drugie opakowanie bez przerwy na krwawienie. Po skończeniu opakowania nie przyszło krwawienie z odstawienia, lekko podbarwiony śluz. Trzecie opakowanie zacżęłam brać normalnie, po tygodniu od odstawienia. Ostatnią tabletkę brałam w piątek, 20 marca do dnia dzisiejszego miesiączka nie przyszła. Robiłam test ciązowy 15 marca, wyszła jedna kreska. Czy powinnam zacząć się martwić? Czy to może być ciąża?

Gość gość
gratuluje mamusiu :) u mnie to samo bylo, a jedna kreska również.:) ile masz lat ?

Gość gość
29 :)

Gość gość
Miesiaczka moze przyjsc w ciagu tych 7 dni przerwy,ja mam zwykle na 5 dzien. A jesli miesiaczka nie przyjdzie ( tak tez moze byc,o czym pisze w ulotce) test negatywny wiec nie sadze abyc byla w ciazy,zrob drugi test i w razie negatywnego wyniku wez nastepne opakowanie,jesli miesiaczka znow sie nie pojawi,wtedy nallezy pojsc do lekarza

Gość gość
U mnie był zawsze pierwszy max drugi dzien po odstawieniu a tym razem to czwarty dzien i to w dodatku drugi cyklb ez okresu

Gość gość
oczywiście,że mozesz być w ciąży

Gość gość
Ja tez tak miałam ze pomnikami tabletki , co prawda 3 a nie 2, no ale zaszłam w ciaze