Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zaproszenie na ślub a 17 letnia córka przyjaciółki

Polecane posty

Gość gość

Witam, czy powinnam zapraszać na wesele córę od przyjaciółki, którą zapraszam? Normalnie kuzynostwo zapraszam z dziećmi, ale to nie jest rodzina i nie wiem co zrobić. Dziewczyna ma już chłopka, mam z nią jakiś kontakt, lubię ją ale to nie jest nikt dla mnie bliski. Za to jej matka i jej partner tak. Są moimi bliskimi przyjaciółmi. Jak powinnam postąpić żeby nie urazić nikogo?

Gość gość
na ślub zaprasza się ogólnie tylko rodzinę ale jak ci jest bliska to czemu nie daj jej zaproszenie z osobą towarzysząca ona sobie wybierze czy weźmie córcie czy fagasa

Gość gość
ja nie zaprosiłabym dziewczyny, co innego jakby mieli małe dzieci ale to jest juz prawie dorosła osoba

Gość gość
może najlepiej zapytaj się przyjaciółki czy jej córka miałaby ochotę przyjść i czy ją zaprosić

Gość gość
nie powinnaś, nie zapraszaj jej na wesele to ona będzie mogła zaprosić swego chłopaka do domu jak rodzice będą się bawili na weselu ;)

Gość gość
A ile masz lat, jesteś matką, czy Panną młodą??

Gość gość
Zaproszenie jej i jej facetowi dam jedno. Zapraszam 3 przyjaciółki, jedna ma 3 lenie dziecko i oczywiste dla mnie jest, że jeśli chce może je zabrać, druga nie ma dzieci. Inna sprawa właśnie z tą 17 latką, nie jest już dzieckiem, ma chłopaka.

Gość gość
Ja bym zaprosiła:P Pewnie Ciebie odprosi:P

Gość gość
Chłopaka ten małej nawet nie znam, ja jestem panną młodą nie jej matką. Moi rodzice nie wtrącają się w gości, sami sobie opłacamy przyjęcie.

Gość gość
Jak to Twoja przyjaciółka to zapytaj ją:P i sprawa oczywista. Ja powiem tak mam córkę w podobnym wieku i chętnie chce iść na takie imprezy i chętnie mnie z nią zapraszają z jej chłopakiem ale każdemu impreza się zwraca:D więc może poszło to w świat:D

Gość gość
No o to mi chodziło, bo już się bałam, że matka zaprasza gości na Twój ślub i sprasza tam swoje przyjaciółki i ma dylemat i robi spęd:P ale jak to Twoja przyjaciółka to ja bym ją zaprosiła, bo pewnie miałaś z tą małą kontakt:P Ona na pewno wtedy Ciebie zaprosi na swoje wesele i będzie Co też miło:P

Gość gość
Tu nie chodzi o zwracanie się imprezy. Przyjęcie jest na 30 osób, poza nimi nie byłoby żadnych nastolatków, najmłodsza będę ja 32 latka, no i plus parę dzieci maleńkich.

Gość gość
Kto się żeni i buduje tego się nie żałuje:P Mnie tam było miło jak mnie z moim partnerem zapraszały i córką z osobą towarzyszącą i wiadomo, że i one będą zaproszone na ślub mojej córki i przynajmniej nie będzie dylematów czy je prosić na wesele czy nie:P Polacy to taka jedna rodzina, starszy czy młodszy chłopak czy dziewczyna:P Ja bym zaprosiła:P

Gość gość
A jak to taka skromna uroczystość, to bym nie zapraszała. Myślałam, że masz dylemat z weselichem na 100... osób. Jak tak kameralnie to bym nie prosiła. Masz sprawę oczywistą, rodzina i bliscy znajomi. Nie prosiłabym z prostego powodu, że zaś pewnie bliższych odrzuciłaś, to oni źle by się czuli. W takim wypadku bym nie prosiła na pewno. A tak swoją drogą to życzę Ci z całego serca wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia i żebyś zawsze była szczęśliwa:D

Gość gość
A dziękuję bardzo :) Ślub będzie z tym właściwym facetem wiec chociaż tu nie mam dylematu :)

Gość gość
Ja bym nie zapraszała, to prawie dorosła osoba i nie jest twoją przyjaciółką tylko przyjaźnisz się z jej matką.

Gość gość
no córka przyjaciółki na pewno nie zaprosi autorki na swój ślub, bez przesady

Gość gość
Ja myślałam, że mowa o weselichach na 100... i więcej osób. Napisałam, że w takim wypadku bym nie zapraszała:P Jeszcze raz życzę dużo szczęścia i miłości:D I znikam.

Gość gość
Nie zapraszaj. no coś ty to było dziwne. Jak byś zaprosiła dziewczynę toi jej chłopaka też. Ale to nie jest dla ciebie nikt ważny więc nie ma sensu(chyba ze masz za duzo kasy)

Gość gość
Jeśli kameralna impreza, to wystarczy jak ze dwa razy to podkreslisz w rozmowie z kumpelą o po problemie. Nie musisz jej zapraszać.

Gość gość
No tak myślę, że tak zrobię. Lubię tę jej córkę, ale chłopaka nawet nie znam. A jeśli zaproszą ją samą to zanudzi się na śmierć chyba że będzie się dziecmi zajmować.

Gość gość
nie zapraszaj. to juz dorosla osoba.