Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

PO CO Bac sie smierci ?

Polecane posty

Gość gość

?

Gość gość
śmierć jest fajna pod warunkiem że idziesz do nieba jak kończy się inaczej to cóż pozostaje jak nie strach

Gość gość
ateiści strasznie srają po gaciach przed śmiercią, w końcu całe życie wmawiali sobie że to będzie ich ostateczny koniec. Nie znasz dnia ani godziny człowieku. Nikt z tego życia z życiem nie ujdzie. :)

To nie jest właściwe pytanie, jak ktoś się pająka przestraszy, to nikt się nie pyta po co się boi, bo wiadomo, lęk to nie jest uczucie, które ma coś na celu, no chyba że w ekstremalnych przypadkach celem jest zwiększone wydzielanie adrenaliny, co się przekłada na szybką instynktowną reakcję. Ale poza tym to raczej można pytać dlaczego, a dlatego się boją śmierci, bo nic o niej nie wiedzą. Mogą tylko wierzyć w to i owo, ale stuprocentowej wiedzy to raczej nikt nie ma. A świadomość niewiedzy o własnym bycie po zakończeniu istnienia nie jest zbyt przyjemna.

Gość gość
SMIERC To cos najlepszego,co moze czlowieka spotkac,starsi Ludzie to Rozumieja i Oni nie Boja sie smierci.

Gość gość
dlacego nic niewiadomo co jest po smierci ? i zaden Zmarly nie przyszezdl i nie powiedzialc co jesst po ?

Gość gość
Śmierć zwalnia nas od wszystkich zobowiązań. Jedyna prawdziwa i sprawiedliwa, więc czego się bać?

Gość czlowiek ISTOTA MARNA
Tak SMIERC-to jedyna sprawiedliwosc ,nikogo nie ominie czy to biedny czy bogaty

Gość gość
nie boi sie ten mądry, co przezyl zycie godnie i z sensem.

Gość gość
ją jestem dość młoda a już nię boję się śmierci. tylko umierania.

Też się nie boję, ale rozumiem taki strach, jak byłam mała 8-12 lat to nawet dostawałam lekkich ataków paniki kiedy od czasu do czasu uświadamiałam sobie tak naprawdę dobitnie, że kiedyś umrę. Niedobrze mi się robiło, miałam zwiechy i zimne poty. Oczywiście nikt o tym nie wiedział, na całe szczęście, bo jeszcze by mnie do psychologa wysłali. Potem zaczęłam się wkurzać na to, przemyślałam sobie to i owo i od tamtej pory się nie boję.