Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Peggy Pig

Czy to kiła? Proszę o pomoc.

Polecane posty

Gość Peggy Pig

Witam, dowiedziałam się, że mój chłopak kilka miesięcy temu zdradził mnie z dziewczyną, przy której prostytutki są bardzo powściągliwe. Kilka miesięcy temu wyszedł mu na dłoni twardy guzek, który po jakimś czasie zaczął ropieć (ma go nadal), pojawiło się więcej takich guzków, nie tylko na dłoniach i żaden nie chcę się goic, a wręcz przeciwnie. Trzy tygodnie temu na plecach wyszło mu jakiś uczulenie, które po kilku dniach zmieniło się w czarny strupek. Przyznał mi się, bo przed wczoraj obudziłam się z nogami całymi w maleńkich czerwonych kropkach, skóra na dłoniach i po wewnętrznej stronie rąk od nadgarstka po pachwine bardzo czerwona i piekąca. Czerwone plamy pojawiły się pod pachami, na plecach i talii, na piersiach, ale nie całych, mniej więcej 3 cm dookoła brodawki. Nic mnie nie swędziało, skóra mnie piekła jakbym zdrowo przesadziła z solarium. Dziś krostek na nogach jest mniej, ale skóra na rekach i przede wszystkim na nadal jest czerwona, a plamy nadal się pojawiają. Szperalam w internecie i podane przeze mnie objawy pasują w dużej mierze do dwóch występujach zaraz po sobie stadiów kiły. Jestem przerażona, a nie mam teraz możliwości żeby pójść do lekarza. Błagam o pomoc, może ktoś wie co innego mogłoby to być. Z góry dziękuje za odpowiedzi.

Gość gość
na co ty w ogole czekasz, przez cały ten czas co straciłaś w internecie mogłaś już się leczyć, musisz znaleźć mozliwość lekarza i to prędko

Gość gość
Może być to kiła Do wykrycia jedynie badaniami lekarskimi Idź do lekarza , przychodnia wenerologiczna Leczenie jest łatwe ale długie i tylko lekarz musi być Nie czekaj i nie zwlekaj Każda zwłoka ma znaczenie Kiła może wejść w okres utajnienia i wysypki same znikną a w tym czasie kiła rozwija się i niszczy organizm straszliwie Oczywiście twój partner niech też natychmiast uda się do lekarza i leczy się,w czasie leczenia nie wolno uprawiać seksu (wzajemne zarażanie się).