Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość zdesperowana99

Wywieranie presji przez rodzica. Bardzo poważne

Polecane posty

Gość zdesperowana99

Witam. Mam nie mały problem. Nie wiem co robić bo ta sytuacja męczy mnie już od samego początku. Chcę jechać na dwa miesiące do pracy do Anglii z moim chłopakiem z którym jestem już 2 lata. Tam gdzie jedziemy pracują też jego rodzice. Moja mama się kategorycznie z tym nie zgadza i traktuje mnie jak małą dziewczynkę. Dałam bardzo dużo logicznych argumentów potwierdzających moją pozycje w tym wyjeździe, ona argumentuje '' nie bo nie ! '' Zagroziła mi też że jeśli pojadę to już do końca życia się do mnie nie odezwie. Bardzo mnie to zabolało. Ojca niestety nie mogę się poradzić bo nie utrzymuje z nim kontaktów. Mam 21 lat i za rok kończę szkołę. Mam już niedługo dwa zawody i w jednym z nich chcę rozpocząć pracę. Między innymi chcę iść na studia i odłożyć sobie na czesne bo to mało nie będzie a na kasie nie śpię niestety. Ten temat który opisałam jest u nas w domu tematem tabu. Nie wiem jak mam do niej dotrzeć. Zawsze ulegałam jej groźbą i przez to dużo mnie omijało... Jak o tym wszystkim pomyślę to płakać mi się chce i kompletnie nie wiem co robić. Zaryzykować życiowy konflikt z mamą czy znów pozwolić żeby weszła mi na głowę? Nie chce się z nią kłócić ale nic do niej nie trafia. Bardzo proszę o pomoc...

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować