Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wysyłanie CV przez neta to wielka chała!!!!

Polecane posty

Gość gość

Mam ukończone 5-letnie studia dzienne z tytułem mgr inż poza tym podyplomowe.Nigdy nikt się nie odzywa, trzeba być meczydupą co gnębi pracodawców inaczej w tym kraju nie mając znajomości porządnej pracy się nie znajdzie! Trzeba będzie poświecić jeden cały dzień z życia i gnębić tych ignorantów rozmawiając i zostawiając CV w miejscach gdzie mi to odpowiada (oczywiście zarobki na poziomie przynajmniej 1600zł netto) Taka mentalność tego wschodniego kraju!!!!!

Gość gość
a doświadczenie masz?

Gość gość
A skąd niby miałem nabrać doświadczenie??? jestem niecały rok po skończeniu studiów zresztą 99% absolwentów w Polsce ma ten sam problem, w Polsce system studiów nie daję szans studentom na zdobywanie doświadczenia zajęcia są rozbite na cały dzień z małymi przerwami przez co nie możliwości pracy na tygodniu! Na weekendzie ima się różnych prac ale one są na umowy śmieciowe, a do kościoła też trzeba w niedziele chodzić, więc niedzieli na pracę nie poświecę w czasie studiów

Gość gość
ja w trakcie studiów miałam 2 staże, praktyki, rok po studiach pracę na umowę i też nic nie mogę znaleźć. Doświadczenie nie ma nic do tego

Gość gość
tobie odpowiadają tylko z kafeterii,siedzisz tu 24 h na dobę to masz 4 etaty,durniu

Gość gość
a staż? Jakiś wolontariat? Cokolwiek co pozwoliłoby pracodawcy myśleć, że potrafisz pracować? Takich jak ty, jak sama stwierdziłaś, jest dużo...do tego oni mają jakieś doświadczenie. Co robiłaś przez ten rok?

Poza tym mam również laptop służbowy i telefon z dostępem do sieci, to wg Ciebie jakiś problem, żeby tu zaglądać co jakiś czas?

Gość gość
Sama sobie wybrałaś taki los, wiec pretensje miej do siebie. Mgr i inż. to pewnie 80% populacji w Polsce, a potrzeba specjalistów, nie biurw.

No i jeszcze jedno, nie piszę tego, żeby się chwalić czy dowalić autorowi - wysyłanie CV przez internet jak najbardziej ma sens, ale faktycznie warto później przedzwonić, czy doszło do właściwej osoby, warto zadbać o jego stronę wizualną, czytelność... A brak doświadczenia, nie czarujmy się, jest problemem - pracodawcy nie mają chęci szkolić pracowników.