Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marcjanna44

Pomocy!!!Potrzebuje szybkiej odpowiedzi!!!

Polecane posty

Gość marcjanna44

Mam 14mies dziecko. 2 dni temu zauwazylam na jego ciele pojedyncze krostki zaraz nad pupa. Od wczoraj wieczorem zsypany jest caly tzn cale plecy (nie ma tam ani jednego punktu normalnej skory- wsztstko czerwone), caly brzuch, szyja, okolice jajek, ramiona. Synek je prawie wszystko od skonczenia roku, jedyna nowa rzecz jaka dostal ostatnio to zolty ser (2 plasterki)- ale to bylo 3 dni temu. Czy mozliwe ze to reakcj uczuleniowa na ser? Jesli nie to co? Dodam ze nie zmienialam ostatnio zadnej chemii, kosmetykow itd Oprocz wysypki nie ma zadnych innych objawow- krostki raczej tez nie swedza. Jesli tak wyglada alergia pokarmowa, to jak szybko wysypka zniknie? Myslicie ze powinnam udac sie z nim do lekarza?? Bede bardzo wdzieczna za wszystkie rady bo to moje pierwsze dziecko, mieszkam za granica i jestem troche spanikowana, zwlaszcza ze do tej pory nie bylo z nim zadnych problemow.

Gość gość
to może byc odra, szkarlatyna albo inna choroba wysypkowa. Nie ma co czekac tylko do lekarza!!!

Gość gość
Dokładnie, to może być jakaś choroba zakaźna. Tak czy inaczej idź z dzieckiem do lekarza.

Gość marcjanna44
no wlasnie wczoraj wieczorem zaczelam sie juz martwic ze to jakas szkarlatyna, ale przeczytalam chyba objawy wszystkich chorob zakaznych z wysypka i zawsze jest goraczka. Tym czasem u synka samopoczucie super, goraczki brak, tylko ta cholerna wysypka...

Gość gość
U mojego trzylatka szkarlatyna przebiegala bez goraczki. Wysypka na calym ciele taka jak od uderzen szczotka druciana plus malinowy jezyk.