Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co sie dzieje z moim dzieckiem, POMOCY

Polecane posty

Gość gość

Mamy, moje dziecko ma dokladnie roczek i nie mam pojecia, co sie z nim dzieje. W zeszla sobote obudzil sie goracy, mial niska goraczke i dreszcze, poza tym jedno oko bylo mniej otwarte niz dlugie, syn byl kaprysny. Pomyslelismy, ze to od zebow spuchl, dostal czopka na obniezenie goraczki na noc i obudzil sie w niedziele bez niczego. Poniedzialek ok, wtorek od 13 do 19 non stop placz, od czasow noworodka tak nie plakal, tulilismy na zmiane, strasznie zmeczony, nei mogl usnac, wygladalo na to, ze cos go boli. Poszlam z nim do lekarki, ktorej wszystko odpowiedzialam. Mocz ok, pluca ok, uszy ok, zadnych objawow, powiedziala, ze to pewnei jakis wirus, ktory sie niedlugo ujawni poprzez symptopmy. Hmmm. Noc z wtorku na srode jakos przespal, w srode juz bylo w porzadku, lepszy humor, brak goraczki. no i budzi sie dzisiaj o 7 i czuje, ze jest goracy, ze nigdy tak nie bylo, zeby budzil sie tak goracy, no i mierz temperature, w odbycie 38.3 ... Co robic? co moze byc mojemu dziecku, o co chodzi?

Gość gość
idź do innego lekarza, moze to problemy neurologiczne?

Gość gość
A moga sie objawiac goraczka?

Gość gość
Robiłaś crp i morfologię z rozkazem? Powinno wykazać czy jest jakaś infekcja i jakiego rodzaju.

Gość gość
rozmazem nie rozkazem oczywiście

Gość gość
Jeszcze nie robilam badan krwi, bo wszystko to jest dosyc nowe, no i musze pojsc z dzieckiem dzisiaj albo jutro po skierowanie. zaraz po sniadaniu dostal strasznego kataru, czyli przynajmniej dzisiejsza temperatura sdie wyjasnila. Ale czemu w sobote i we wtorek? Nie byla to wysoka goraczka, ale nigdy przedtem nie mial goraczki bez innych objawow. Dziwi mnie ta temperatura co dwa dni.

Gość gość
Jak mierzysz temperaturę w odbycie musisz odjąć 5 kresek, to stan podgorączkowy. Może Twojemu synowi wychodzą zęby?

Gość gość
Wiem, ze trzeba odjac i tak, wychodza mu zeby i na to po cichu licze, ze to od zebow a nie jakies swinstwo. chodzi o to, ze poza przeziebieniami i innymi chorobami zawsze ma temperature 36.6

Gość gość
Dlaczego w Polsce po prostu nie bada sie crp?

Gość gość
he, akurat nie mieszkam w polsce. Mial zorbiony test paskiem moczu, on tez wykrywa infekcje, przynajmniej wskazuje, czy cos jest nie tak, ale wszystko bylo w normie.

Gość gość
Ja zawsze robię crp k morfologię, nawet bez skierowania. Koszt 30 złotych a lekarz ma dodatkowe wiadomości o stanu dziecka. Nie każda infekcja od razu da się rozpoznać jako bakteryjna czy wirusowa.

Gość gość
a u nas jest tak,ze jak jest cos podobnego to od razu jest badanie krwi z rozmazem i crp , przynajmniej wiemy czy to infekcja i jaka