Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dziecko chyba połkneło trochę wody z płynem

Polecane posty

Gość gość

Postawiłam wiadro z wodą na podłodze bo zamierzałam je przenieść do przedpokoju i odwróciłam się dosłownie na 20s żeby wziąć mopa (tak wiem, moja wina). Mój 10 miesięczny synek w tym czasie podbiegł i tak naprawdę nie wiem co zrobił. Czy wiardo przechylił na siebie czy wyjął szmatkę faktem jest że jak się odwróciłam to zobaczyłam że ma zalane ubranko i się krztusi wodą. Albo zalał sobie buzię albo chciał gryźć ociekającą wodą szmatkę. W wiadrze była woda + dwie nakrętki płynu typu Ajax Floral Fiesta. Było to 10 min temu. Jechać na IP czy do pediatry osiedlowego?

Gość gość
Zadzwon do przychodni i zapytaj.

Gość gość
Ja bym jechala na ip ,bo u pediastry duzo czekania a jak cos ma sie stac,to trzeba dzialac szybko,powodzenia

Gość gość
Jeśli połknął wodę z płynem i zakrztucil się to jedz na ip. Mojacorka kiedyś przy myciu głowy zakrztusila się woda z szamponem i dostaliśmy natychmiastowe skierowanie na rtg i badania krwi. Okazało się, ze w ciągu 2 godzin dostała zachlystowego zapalenia płuc.

Gość gość
Dzwoniłam do pediatry, poleciła jechać na IP. Pocieszyła że gorzej jakby wypił płyn z butelki a tak to prawdopodobnie zatrucia nie będzie ale muszą ją zbadać. Czekam na męża i jedziemy. Jestem cała roztrzęsiona, mam ogromne wyrzuty sumienia jak mogłam być tak głupia i zostawić to wiadro.

Gość gość
Nie obwiniać się. Zdarza się. Teraz prprzebadaj dziecko. Powodzenia i będzie dobrze.

Gość gość
Jak synek?