Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

krótkowzroczni, mieliście nagłe pogorszenie wzroku?

Polecane posty

Gość gość

od dwóch tygodni mniej więcej mam znacznie gorszy wzrok. stało się to jakby z dnia na dzień, jednego dnia dobrze widziałam numer autobusu, a drugiego już był lekko rozmazany. mieliście coś takiego? czy po takim spadku mieliście przerwę czy wzrok pogarsza się stopniowo?

Gość gość
Up

Gość gość
nie. w młodości wzrok pogarszał mi się równomiernie 1 dioptria/rok do czasu aż oko przestało rosnąć, potem to się zatrzymało. może to nie jest spadek ostrości, tylko pojawiła ci się jakaś inna wada/choroba? ps.jedynie przypominam sobie nagły skok astygmatyzmu po zastosowaniu na oczy zimnego kompresu (nie polecam, przez dwie godziny myślałam, że mnie poskręca ze strachu!)

Gość gość
tak i to wtedy wlasnie po raz pierwszy udalam sie do okulisty tutaj www.medis.pl na szczescie odpowiednie okulary i okazalo sie w maire okej

Gość gościówa21
U mnie pogorszenie wzroku również nastąpiło bardzo szybko. Poszłam więc do okulisty, który po rozmowie ze mną stwierdził, że najprawdopodobniej jest to spowodowane długą pracą przy komputerze. Polecił mi luteinę. Zapytałam w aptece o coś z luteiną. Pani doradziła mi Maxiluten. Po dwóch miesiącach brania tabletek stwierdziłam, że nic mi to nie pomaga. Także ten preparat odradzam.