Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy jest tu ktos kto zna jakiegos inzyniera budownictwa z uprawnieniami

Polecane posty

Gość gość

czy jest tu ktos kto zna jakiegos inzyniera budownictwa z uprawnieniami

Gość gość
POWIEDZCIE JAK JEST W TEJ BRANŻY?? jestem mgr inż konstrukcji bodowlano-inzynierskich. Mysle o otworzeniu firmy projektowej bo posiadam uprawnienia budowlane do projektowania oraz do kierowania robotami budowlanymi wszelkich branż. Podobno nie ma lepszej fuchy.Zwłaszcza ,że mieszkam w miejscowości, gdzie ciągle sie budują domy ,a wokol pelno wsi i ludzi ktorzy pracuja za granicą i buduja domy w Polsce. Kasa leci sama bo bede tez dawal pozwlenia na budowe i doradztwo budowlane realizowal.

Gość gość
Dobre studia wybrałeś. Projekty robisz , a tysiące na konto same wpadają:)I się nie narobisz dużo.Projekty kosztują,bo wiem ,bo się siostra buduje:) Gratulację:)

Gość gość
no tak urząd miasta ale ja będe zalatwial formalnosci potrzebne do wydawania uprawnień..przejęzeczyłem się.hmm

jeśli chcesz projektowac domy to musisz zatrudnić projektanta instalacji i elektryki- tak na marginesie. A w temacie- pomysł masz dobry. Tylko nie skupiaj sie za bardzo na domach- teraz ludzie kupują gotowe projekty. Malo kto zglasza się po "dedykowany". Ja jestem projektantem instalacji sanitarnych, mam tez uprawnienia w swojej branży do nadzoru. Fajna praca. A przy okazji, majac uprawniea, mogę też "dorabiać" za podbicie:) tak wiec działaj. powodzenia.

Gość gość
ale mam znajomosci z innymi większymi projektantami i oni mi tez dają fuszki u nich:)] zwolenniczko konkubinatów a zdarza ci sie zarobic mniej niż 10 tysiecy na miesiąc(łacznie z fuszkami)???..:):)

Gość gość
Zwolenniczka konkubinatów mieszka w Warszawie ,więc ma większe zarobki. Ona kiedyś się chwaliła tutaj chyba na kafeterii,iż zarabia grubo ponad 20 tysięcy miesięcznie.

Gość gość
pewnie na wsi tyle sie zarabia bo w miescie za duza konkurencja

Gość gość
OJ TAM

Gość gość
Prowadzę firmę budowlaną i uważam, że jest to bardzo dochodowy biznes. Warto na początku zainwestować w dobry sprzęt i wyposażenie. Niedawno kupowałem kontenery do mojej firmy w http://aproservice.com/ - mają bardzo dobre ceny i solidne kontenery.