Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mama mi nie daje pieniędzy na studia

Polecane posty

Gość gość

Hej, Mam problem, bo mama nie daje mi pieniędzy na studia. Dostaje 1500 zł alimentów, 500 zł idzie na pokój. Mam taki zwyczaj, ze wracam co weekend do domu. Nie pytajcie dlaczego, po prostu tak mam. Jak wyjeżdżam dostaje 20-25 zł ktore wydaje na podróż w jedna stronę. Raz na 3 tyg mama przesyłam mi ze 100-200 zł. Zyje z tego co zarobiłam w wakacje. Jednak pieniądze mi sie powoli kończą. Ciagle mowię mamie ze mało mi daje, a ona zamiast wziac to do siebie sie wkurzyła i daje mi jeszcze mniej...;(

Gość gość
jestes pelnoletnia alimenty powinny przychodzic na ciebie po 18 rż. Nie rozumiem czemu zabiera ci je mama. Teraz jestes dorosla do 18 rz mama brala teraz nie powinna.

Gość gość
jestes pelnoletnia alimenty powinny przychodzic na ciebie po 18 rż. Nie rozumiem czemu zabiera ci je mama. Teraz jestes dorosla do 18 rz mama brala teraz nie powinna. popieram, załatw sprawę w sądzie

Gość gość
albo załatw z ojcem ze bedzie płacił na twoje konto, albo załatw w sądzie. A poza tym jak nie mieszkasz w domu i sie uczysz to możesz od matki też wołać alimenty. Alimenty są na ciebie a nie utrzymanie rodziny