Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mami już wkrótce

Czy to mógł być ten słynny czop śluzowy?

Polecane posty

Gość Mami już wkrótce

Witam, to moja pierwsza ciąża. Jestem w 39 tyg. Miałam przed chwilą dość dziwne zdarzenie. Oglądając TV, w pozycji półleżącej, nagle poczułam, że tam na dole mam mokro. W pierwszym momencie pomyślałam, że wody mi odeszły. Ale to było takie jednorazowe "popuszczenie". Przeźroczysta maź, ale bardzo wodnista. Dość dużo jej. Zero krwi! Czy to mógłbyś ten czop śluzowy? Nie wiem co myśleć, bo czytała, że ten czop wygląda jak korek i często jest podbarwiony krwią. A u mnie to był tak jakby wystrzał samego wodnistego śluzu. I zastanawiam się czy to mogło być to. Przebrałam świeżą bieliznę. Nie zauważyłam dalszego sączenia, dlatego wydaje mi się, że to nie wody płodowe. Proszę o wasze opinie. I z góry dziękuję. I przepraszam, że tak szczegółowo to opisała, ale inaczej się nie dało :)

Gość gość
"słynny" ? :O dżizas i nie, to nie to nie było to

Gość Mami już wkrótce
No napisałam "słynny", bo w wielu książkach i na forach internetowych spotkałam się z tym, że tuż przed porodem wypada czop śluzowy. Więcej dystansu i poczucia humoru! A pytam się, bo nie wiem co to mogło być.

Gość gość
często czop nie wypada, może ci mózg wypadł?

Gość Mami już wkrótce
No tak, mogłam się takich odpowiedzi na kafe spodziewać... Masakra! Czy są tu osoby, które mogą normalnie odpowiedzieć?

Gość gość
albo zwykly sluz ci wyplyna albo dziecko na pecherz nacisnelo i troszke moczu polecialo, to calkiem normalne, czop poznasz od razu

Gość Mami już wkrótce
Ok, dziękuję za normalną odpowiedź! :)

Gość gość
Czop sluzowy wg mnie jest brazowy... u mnie sie tak porod zaczal...

Gość gość
Głupie prostaczki też jestem w ciąży mam na jutro termin a berbeciowi się na świat nie spieszy też z miłą chęcią jestem ciekawa jak ten czop wygląda też mi śluz leci i mam skurcze przygotowawcze ale nic poza tym.

Gość gość
czop sluzowy moze byc lekko brazowy, rozowy lub czerwonkawy, z nitkami krwi lub bez, moze odchodzic kawalkami lub raz a dobrze, jak raz to jest dosc duzy, galaretkowaty