Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Żydzi zawsze byli bogaci?

Polecane posty

Gość gość

W śród nich nie ma biedaków?

Gość gość
Martyno zpoznalam się z historia tego narodu :o i im bardziej w ta historie wnikam tym mam gorsze zdanie o nich , polecam Ci zacząć łączyć pewne fakty

Gość gość
Nie dyskutuje z fanatykami

Gość gość
A co powiesz na to ze żydzi maja w głębokim powazaniu twojego Jezusa ? Boskiego syna jak by nie było. Myślisz ze to się Bogu podoba?

Gość gość
już muzułmanie są lepsi , bo szanują Jezusa i uznają Go jako proroka a Maryję jako jedną z 2 najważniejszych kobiet !

Gość gość
A może talmud czytalas ? Nie? To nie polecam bo mnie wkurf bierze po kilku wersetach

Gość gość
PostWysłany: Pią 12:37, 16 Sty 2009 Temat postu: Judaizm Odpowiedz z cytatem Wiem wiem, indywidualistyczne podejście do jednostki... Dla tego postanowiłem napisać trochę o ich religii . Większość Żydów utożsamia swoje wyznania religijne z Judaizmem talmudystycznym wynika z tego, że Żydzi dzielą ludzi na dwie części : Żyd (Homo Sapiens Sapiens) i nie żyd (goj) Ażeby nie było, że konfabuluję... Żydowskie pismo "Archives israelito" (1865): "Co się tyczy Talmudu, to uznajemy jego bezwzględną wyższość nad Prawem Mojżesza". Kilka cytatów z Talmud: "Tylko Żydzi są ludźmi, goje nie są ludźmi, tylko bydłem" (Keritot 6b) "Stworzył ich (Bóg) w kształcie ludzi na cześć Izraela, nie są bowiem stworzeni akum w innym celu, jak dla służenia im (Żydom) dniem i nocą; i nie można im dać nigdy spoczynku od tej ich niewoli. Nie przystoi bowiem synowi króla (Izraelicie), by mu służyły zwierzęta we własnej postaci, lecz zwierzęta w postaci ludzkiej" (Midrasz Talpioh 255b) "Goje zostali stworzeni, by służyć Żydom jako niewolnicy" (Midrasch Talpioh 225). "Stosunek seksualny z gojem jest jak stosunek ze zwierzęciem" (Ketubot 3b). "Żyd może obrabować i zamordować goja. Za zamordowanie goja nie może być kary śmierci" (Sanhedrin 57a)

Gość gość
sa rozni bogaci i biedniejsi-ale maja leb do interesow i stad tak ich nienawidzi swiat, hahah stare przyslowieGRek plakal jak się zyd rodzil..

Gość gość
Menachem Begin, byly premier Izraela, laureat Pokojowej Nagrody Nobla powiedział takie słowa : "Nasza rasa jest Rasą Panów. Jesteśmy świętymi bogami na tej planecie. Różnimy się od niższych ras tak, jak one od insektów. Faktycznie, porównując do naszej rasy, inne rasy to bestie i zwierzęta, bydło w najlepszym wypadku. Inne rasy są uważane za ludzkie odchody. Naszym przeznaczeniem jest sprawowanie władzy nad niższymi rasami. Nasze ziemskie królestwo będzie rządzone przez naszego przywódcę za pomocą żelaznej pięści. Masy będą lizać nasze stopy i służyć nam jako nasi niewolnicy."

Gość gość
Amerykanie maja łeb do interesów,Niemcy maja,Chińczycy maja ,a jakoś nie widzę nienawiści do nich :o

Gość gość
Więcej niż 3 mln Żydów zginęło w Polsce i Polacy nie będą spadkobiercami polskich Żydów. Nigdy na to nie zezwolimy. Będziemy ich nękać tak długo, dopóki Polska się znów nie pokryje lodem. Jeżeli Polska nie zaspokoi żydowskich żądań, będzie publicznie poniżana i atakowana na forum międzynarodowym." Israel Singer Dnia 19 kwietnia 1996r. na Swiatowym Kongresie Żydów Tylko ze to nie z rak Polakow oni gineli !

Gość kocham ludzi
Mnie przerażają Polacy,którzy nienawidzą Żydów.Mnie wychowano w tolerancji i szacunku dla innych narodów,nacji.Mam mądrych rodziców.Miałam okazję pracować z Żydem-Polakiem w USA.Zamieszkał tam po wojnie.To,co przeszedł ten człowiek jako dziecko,to okropieństwo.Uroczy człowiek.Włada pięknym ,poprawnym językiem polskim,pielęgnuje go.Uwielbia polskie potrawy.Jego matka jest na liście Schindlera ,siostra zginęła w Oświęcimiu,a ojca zamordowano w Polsce.Ten człowiek nie ma nienawiści w sobie.Nosi w sobie tęsknotę za Polską,tu urodził się i wychował.Nie umiałabym zionąć nienawiścią do takich ludzi pokroju tego Pana.Czytałam jego książkę-jest przejmująco wzruszająca.

Gość kocham ludzi
Są to ludzie bardzo pracowici ,ambitni- stawiają zawsze na młodych i chętnie im pomagają

Gość gość
siądzie taki g... jedno z drugim do kompa i bluzga, na kobiety, na zydów, a blondynów itp, i dziwi sie , że nic nie ma, niczego sie nie dorobił, itd. Trzeba było uczyć sie i pracować a nie zajmować hejtem i pielęgnować zawiść. To też byście do czegoś doszli

Gość gość
Palestyńczycy tez morduja żydów, w zamachach gineły przypadkowe osoby a nie wojskowi. A poza tym tak nie checie tych zydów tutaj, no to k... gdzieś musza mieszkać

Gość gość
Najlepiej u siebie czyli? bo u siebie sa też w Polsce

Gość gość
A czyja jest Polska? a co mówią lekarze na twoją manię przesladowczą?

Gość gość
w każdym narodzie są źli i dobrzy ludzie tak samo było z Niemcami byli naziści ale w czasie wojny to właście niemiec uratował moją babcię to samo jest i u nas w Polsce są dobrzy i źli ludzie