Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość okna

Od czego zacząć sprzątanie domu?

Polecane posty

Gość okna

Nie wiem jak sprzątać:O

Gość gość
?

Gość gość
Zalezy czy to generalne porzadki czy takie codzienne slbo cotygodniowe.Ja np swoj burdelik na kolkach najpierw ogarniam z wierzchu tzn...sprzatam zabawki dziecka sciele lozka odnosze szklanki i jakies naczynia do kuchni.Zazwyczaj najpierw odkurzam i ide myc gary w miedzyczasie costam pichce w kuchni o ile dziecko da mi to zrobic :-) myje podlogi a na koniec prsecieram kurze na lawie komodach itd.To tyle na codzien.Natomiast jakies mycie okien pranie dywanów itd to juz sa dla mnie poważniejsze wyzwania :-) musze miec wtedy zapas 2-3 godzin.

Gość małgorzatka rodzynek
sprzątanie zaczynamy od góry do dołu najpierw szafki, półki, blaty, łóżka a nstp. podłogi całość zwieńczmy świerzymi kwiatami w wazonie i zapalamy tee lights

Gość okna
A nie powinno się najpierw pościerać kurzy a potem umyć podłogę? Ja mam generalne porządki:OMasakra Muszę jakiś plan sobie ułożyć...

Gość okna
No właśnie przydałaby się książka Rozenkowej. Tam chyba był plan.

Ja zaczynam od włączenia energetyzujacej muzyki :) a potem samo leci w tańcu

Gość gość
najlepiej to zacznij od podniesiena tylka z fotela.

Gość okna
Masacra zarzuć plan z tej książki:)

Gość gość
A może siedzi na krześle? Hihi

Kurcze właśnie ja przeglądam i takiego planu w sumie nie ma ale zaraz cos skrobne jakies złote rady

Przedpokoj; odloz wszystkie rzeczy ,które wywedrowaly ze swojego miejsca *wytrzyj kurz ze wszystkich powierzchni *odkurz,zmiec,umyj podłogę W zależności od potrzeby : * wytrzyj lepkie odciski palców i inne ślady z wewnętrznej strony drzwi wejściowych i z kontaktów używając w tym celu roztworu płynu do naczyń

Gość okna
Przedpokój pierwszy?U mnie zawsze ostatni!Tam zawsze jest najgorszy syf:D

Kuchnia : Codziennie * przetrzyj wszystkie blatu przed gotowa niem i po *odstaw wszystkie rzeczy na swoje miejsce *wyczyścić zlew i baterie Przynajmniej dwa razy w tyg: * zmieć lub odkurz podłogę *umyj podłogę *usuń z lodówki wszystkie resztki jedzenia Raz w tyg: * umyj lodówkę woda z octem,wyplucz i wytrzyj do sucha, *umyj kuchenek *do otworu w zalewie wsyp trochę kreta *umyj i zdesynfekuj kosz na śmieci

Gość okna
:O No to moja brama nie zachęca:O

Gość okna
Masacra a Ty sprzątasz z tą książką?

Gość okna
Dziękuję Ci bardzo za poświęcony mi czas i fatygę😘 Ruszam do pracy;)

Gość okna
Też się do tych pań zaliczam :D

Gość gość
Jeżeli nie dajesz sobie rady z domowymi porządkami,pomocne może być wynajęcie fachowej firmy. Ja skorzystałam z pomocy zakładu sprzątającego http://e-leader.pl/ i dobrze na tym wyszłam. Wreszcie mam w domu kliniczny porządek.

Gość gość
Ja zawsze zaczynam od najgorszego...kuchni :) Później już tylko z górki! Ostatnio szukałam dobrego i w miarę taniego sposobu na sprzątanie i znalazłam...Eudorex- super marka ze ściereczkami, które dosłownie zmywają wszystko! Są genialne, polecam każdemu, kto nie lubi sprzątać :D

Gość jaro321
Najlepiej od zakupu odpowiednich preparatów. Ja, zawsze korzystam z produktów marki Leifheit, które są dostępne w ofercie sklepu internetowego https://www.leifheitsklep.pl/ - dzięki nim, mój dom błyszczy!

Gość eevelinka
To zależy czy to generalnie porządki czy codzienne porządki ja np. codzienne zaczynam do tego, że włączam mojego robota sprzątającego roomba 980 (polecam bo bardzo dokladnie odkurza) a ja w tym czasie wycieram kurze i tak dalej taki robocik sprzatajacy to fajna sprawa polecam wszystkim ;)

Gość Iga_Nacja21
Roboty czy inne to nie wszytsko, należy zaopatrzeć się w odpowiedni sprzęt do sprzątania. Co ważne należy używać sprzętu dla profesjonalistów. Zwykłe ścierki z mikrofibry się wydaje a jakie mają super właściwości sami sobie przeczytajcie. http://branzaczystosci.pl/wlasciwosci-czyszczace-mikrofibry/