Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość paaaulkaaaa

rezygnacja ze szkoły jak to jest?

Polecane posty

Gość paaaulkaaaa

jestem w 3 klasie technikum, chce odebrać papieru, bo juz nie wytrzymuje psychicznie, z klasą, z nauczycielami. Nie mam zdanej teorii egzaminu zawodowego. Jeśli odbiorę papiery jakie mam wykształcenie i jak to jest?

Gość gość
gimnazjalne, bo nie skończyłaś przecież zawodówki

Gość gość
sorry, to technikum.

Gość paaaaulkaaa
ale w 1 kl mówili że jeśli zrezygnuje w 3kl po egzaminie zawodowym to jest jako zawodówka. tylko jak to jest wpisane w papiery skoro egzamin nie zdany?

Gość gość
nigdy nie słyszałam o czymś takim, przecież nie masz przerobionego materiału całego (np. na polskim nie jesteś przecież już na literaturze XX wieku)

będziesz miała gimnazjalne, ale chyba jest 4 lata technikum, ja w liceum miałem super klasę, nauczyciele w porządku, ale oprócz 2 nauczycieli, którzy strasznie cisnęli, zawsze się tacy znajdą, spokojnie przemęczyć się, do wakacji niedaleko, a ostatni rok będzie krótszy

może ma taką szkołę, że cały program zawodowy zamknięty jest w 2 i pół roku (i dlatego teraz miała egzamin), a reszta programu szkoły średniej w dalszych latach, ,,,,,ale naprawdę nie warto rezygnować

Gość paaaaulkaaa
dokładnie, materiał był na 2,5 roku.... a druga kwalifikacja jest pod koniec 4 klasy jeśli chodzi o egzamin zawodowy.

Gość gość
wykształcenie gimnazjalne, bo tylko taką szkołę skończyłaś. Sama piszesz że nie zdałaś egzaminu zawodowego, więc jak możesz mieć wykształcenie zawodowe. Tak samo jak kończysz technikum i nie zdasz to nie jesteś technikiem, tylko masz wykształcenie średnie bez tytułu technika.

Gość marlays
Będziesz mieć wykształcenie gimnazjalne! Nie ukończyłeś/aś szkoły, nie otrzymałaś świadectwa a tym samym nie masz uzyskanych kwalifikacji na poziomie szkoły zawodowej czy technikum. Odrębna sprawa to egzaminy zawodowe i na tej podstawie uzyskujesz zawód i tytuł technika (oczywiście jak zdasz) oraz jak zdasz technikum wykształcenie średnie. Na chwilę obecną jak zrezygnujesz: nie masz nic oprócz gimnazjum.